Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Rozhodcu Kassaia trápi chyba zo zápasu Anglicka s Ukrajinou

Viktor Kassai Foto: TASR/AP

Kassaiov čiarový asistent v zápase Anglicko - Ukrajina (1:0) nesignalizoval, že loptu po strele Marka Deviča vykopával John Terry už spoza bránkovej čiary.

Budapešť 23. júna (TASR) - Maďarský futbalový rozhodca Viktor Kassai sa ťažko vyrovnáva s neuznaným gólom Ukrajiny v zápase D-skupiny EURO 2012 proti Anglicku.

"Ťažko sa vyrovnávam s touto chybou. Hneď po zápase sme videli čo sa stalo, ale vrátiť späť to už nie je možné," povedal Kassai pre oficiálnu stránku Maďarského futbalového zväzu.

Kassaiov čiarový asistent v zápase Anglicko - Ukrajina (1:0) nesignalizoval, že loptu po strele Marka Deviča vykopával John Terry už spoza bránkovej čiary. Ak by maďarský rozhodca gól uznal, tak Ukrajina by vyrovnala stav zápasu na 1:1. Na postup do štvrťfinále potrebovali ukrajinskí futbalisti vo svojom záverečnom zápase v skupine zvíťaziť.

Kassaia, ktorý rozhodoval finále Ligy majstrov v roku 2011 medzi FC Barcelona a Manchestrom United a semifinále MS 2010 Španielsko - Nemecko a jeho kolegov po skupinovej fázy rozhodcovská komisia UEFA poslala domov. Chyba maďarského rozhodcu opätovne rozvírila debaty o zavedení moderných technológií do futbalu.