Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Rooney dúfa, že proti Ukrajine nastúpi a atmosféry sa neobáva

Wayne Rooney Foto: TASR/AP

Útočník dostal pôvodne stop na tri zápasy, no UEFA mu jeden duel odpustila a očakáva sa, že nastúpi namiesto Dannyho Welbecka.

Krakov 17. júna (TASR) - Futbalista Wayne Rooney dúfa, že nastúpi na posledné stretnutie Angličanov v základnej skupine na prebiehajúcom európskom šampionáte.

Anglicko si zahrá v utorok v Donecku proti Ukrajine a domáci futbalisti budú musieť bodovať na postup naplno.

Futbalista Manchestru United vyhlásil, že sa poučil z červenej karty v poslednom zápase kvalifikácie proti Čiernej Hore, pre ktorú zmeškal prvá dva zápasy svojej krajiny na ME.

"Nemám problém so svojím temperamentom. To, čo sa stalo, bola chyba," uvedomuje si zakončovateľ. Zároveň očakáva, že diváci budú dvanástym hráčom domácich. "Už sme hrali na mnohých štadiónoch, takže atmosféra na štadióne nás negatívne neovplyvní."

Rooney dostal pôvodne stop na tri zápasy, no UEFA mu jeden duel odpustila. Útočník ešte nedostal od reprezentačného trénera Roya Hodgsona definitívu, no očakáva sa, že nastúpi namiesto Dannyho Welbecka.

"Už sa neviem dočkať zápasu a budem šťastný, keď dostanem šancu. Veľmi by som chcel reprezentácii pomôcť k úspechu na turnaji." dodal skromne.