Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Ronaldo sa stretne s vedením Realu. Aká bude jeho budúcnosť?

Portugalský hráč Realu Madrid Cristiano Ronaldo, archívna foto. Foto: TASR/AP

Predstavitelia "bieleho baletu" s ním nehovorili odvtedy, čo portugalské médiá priniesli správy, že 32-ročný útočník chce klub opustiť vzhľadom na obvinenia z daňových únikov.

Madrid 29. júna (TASR) - Vedenie Realu Madrid sa v úvode nasledujúceho týždňa stretne s Cristianom Ronaldom a prediskutujú jeho budúcnosť v tíme úradujúceho španielskeho futbalového majstra. Predstavitelia "bieleho baletu" s ním nehovorili odvtedy, čo portugalské médiá priniesli správy, že 32-ročný útočník chce klub opustiť vzhľadom na obvinenia z daňových únikov.

Kanonier Realu bude 31. júla vypovedať na súde v Madride v kauze údajných daňových podvodov, ktorých sa mal dopustiť v Španielsku v rokoch 2011-2014. Ronaldo čelí obvineniu z nezaplatenia daní vo výške 14,7 milióna eur. "Cristianova budúcnosť bude kľúčom k našim športovým plánom pre budúcu sezónu a je to niečo, čo chceme čím skôr vyriešiť," uviedla exekutíva Realu v klubovom vyhlásení, ktoré sprostredkovala agentúra DPA. "Zatiaľ sme nepočuli o Ronaldových zámeroch z jeho úst. Počítame s ním, vsádzame na neho, no potrebujeme vedieť, čo chce on."

Ronaldo vypadol s portugalskou reprezentáciou na Pohári konfederácií FIFA v Rusku v semifinále, keď jeho tím prehral s Čile až po jedenástkovom rozstrele. I keď Portugalci budú hrať na turnaji ešte o tretie miesto, vedenie federácie umožnilo svojmu lídrovi opustiť výpravu, aby sa stretol s dvojičkami, ktoré mu vynosila náhradná matka. Ronaldo si chce užiť pár dní voľna a v pondelok, respektíve v utorok by sa mal stretnúť s prezidentom Realu Florentinom Perezom a spoločne prediskutovať hráčovu budúcnosť na San Bernabeu.