Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Roberto Di Matteo zostáva trénerom FC Chelsea, zmluva na 2 roky

Tréner Chelsea Londýn Roberto Di Matteo Foto: TASR/AP

Štyridsaťvaročný odborník, ktorý doviedol londýnsky klub v uplynulej sezóne k triumfu v Lige majstrom, sa dohodol na dvojročnej zmluve.

Londýn 13. júna (TASR) - Bývalý taliansky futbalový reprezentant Roberto Di Matteo bude naďalej hlavným trénerom FC Chelsea. Štyridsaťvaročný odborník, ktorý doviedol londýnsky klub v uplynulej sezóne k triumfu v Lige majstrom, sa dohodol na dvojročnej zmluve.

Di Matteo, ktorý sa narodil vo švajčiarskom Schaffhausen, bol asistentom trénera na Stamford Bridge od leta 2011. Vtedy sa stal predĺženou rukou portugalského kormidelníka Andre Villasa-Boasa, ktorého však po nepresvedčivých ligových výsledkoch prepustili z funkcie v marci tohto roku. Di Matteo, ktorý má trénerské skúseností z pôsobenia v kluboch Milton Keynes Dons a West Bromwich Albion, sa potom stal dočasným koučom. Jeho štatút aj vďaka úspechu v Lige majstrov sa však teraz zmenil.

Di Mattero počas hráčskej kariéry hrával na poste stredopoliara, pričom postupne si vyskúšal dresy rôznych klubov od Schaffhausenu, cez FC Zürich, FC Aarau, Lazio Ríma až po FC Chelsea.