Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Ricciardo s trestom za výmenu častí motora, na VC Nemecka bude vzadu

Na snímke Austrálčan Daniel Ricciardo (Red Bull ) na trati počas Veľkej ceny Rakúska F1 na okruhu Red Bull Ring v rakúskom Spielbergu 1. júla 2018. Foto: TASR/AP

Ricciardovi nasadili pred piatkovým tréningom formule F1 viacero nových pohonných jednotiek. V tejto sezóne dostal už tretiu jednotku MGU-K, čo podľa pravidiel znamená prepad o 10 miest na štarte VC.

Hockenheim 20. júla (TASR) - Austrálsky jazdec Daniel Ricciardo odštartuje nedeľňajšiu Veľkú cenu Nemecka monopostov F1 z posledného radu štartového roštu. Dvadsaťdeväťročný jazdec Red Bullu dostal trest za to, že pred podujatím na okruhu v Hockenheime mu tímoví mechanici vymenili viaceré časti motora.

Podľa portálu autosport.com Ricciardovi nasadili pred piatkovým tréningom viacero nových pohonných jednotiek. V tejto sezóne dostal už tretiu jednotku MGU-K, čo podľa pravidiel znamená prepad o 10 miest na štarte VC. Za výmenu elektroniky a batérie "vyfasoval" po päť miest. Štartovať teda bude zo samého konca štartového poľa. V prvom tréningu Ricciardo dominoval časom 1:13,525 min, iba o štyri tisíciny sekundy predstihol Lewisa Hamiltona na Mercedese.

Ricciardo nie je jediný pilot, ktorému pred nadchádzajúcou VC nasadili nové diely. Novú jednotku MGU-K dostanú aj obaja jazdci Ferrari, oba Haasy a tiež Saubery. U všetkých ide len o druhú, takže im neudelia žiadne tresty. Nové batérie dostanú popri Ricciardovi a Maxovi Verstappenovi aj Kimi Räikkönen so Sebastianom Vettelom - okrem Ricciarda všetko v limite.