Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Vo veku 64 rokov zomrel argentínsky majster sveta Rene Houseman

Ilustračná snímka Foto: TASR

Pravý krídelník odohral v národnom tíme 55 duelov a strelil trinásť gólov.

Buenos Aires 22. marca (TASR) - Bývalý argentínsky futbalista a majster sveta z domáceho šampionátu v roku 1978 Rene Houseman zomrel vo veku 64 rokov.

Vo štvrtok o tom informoval prezident Argentínskej futbalovej asociácie (AFA) Claudio Tapia. Ako uviedli miestne médiá, už dlhšie bojoval s rakovinou.

Pravý krídelník odohral v národnom tíme 55 duelov a strelil trinásť gólov. Okrem víťazných MS 1978 si zahral aj na šampionáte v roku 1974 v Nemeckej spolkovej republike.

Profesionálnu kariéru odštartoval v tíme Defensores de Belgrano, z ktorého v roku 1973 prestúpil do Club Atletico Huracan. Práve v jeho drese prežil najlepšie roky, za tím z predmestia Buenos Aires odohral 266 ligových duelov a strelil 108 gólov. V roku 1980 prestúpil do River Plate a zahral si aj za čílske Colo-Colo, Amazulu z JAR, Independiente a Excursionistas. "El Loco" (šialenec), ako znela jeho prezývka, odohral dokopy 349 duelov a strelil 129 gólov.

"S veľkým zármutkom som sa dozvedel o smrti Loca Reneho Housemana, nech odpočíva v pokoji,"
napísal na twitter jeho bývalý reprezentačný spoluhráč Osvaldo Ardiles. "Bol to najkrajší šialenec na svete," pridal sa ďalší člen víťazného tímu z roku 1978 Daniel Valencia. Informovala agentúra dpa.