Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Real Madrid vyhral na ihrisku Celty, Modrič videl červenú kartu

Slovenský futbalista v drese Celty Vigo Stanislav Lobotka (vľavo) sa pozerá na hráča Realu Madrid Karima Benzemu, ktorý sa teší po strelení gólu v zápase španielskej La Ligy Celta Vigo - Real Madrid vo Vige 17. augusta 2019. Foto: FOTO TASR/AP

Real sa prvýkrát gólovo presadil v 12. minúte, keď po prihrávke Garetha Balea z ľavej strany poslal loptu zblízka do siete Karim Benzema.

Madrid 17. augusta (TASR) - Futbalisti Realu Madrid vstúpili do nového ročníka La Ligy víťazstvom 3:1 na ihrisku Celty Vigo. V drese domácich hral slovenský reprezentant Stanislav Lobotka do 75. minúty, duel po červenej karte nedohral stredopoliar Realu Luka Modrič.

Real sa prvýkrát gólovo presadil v 12. minúte, keď po prihrávke Garetha Balea z ľavej strany poslal loptu zblízka do siete Karim Benzema. Domáci sa v nadstavenom čase prvého polčasu už tešili z vyrovnania, no zásah Braisa Méndeza po overení systémom VAR neplatil pre predchádzajúci ofsajd.

VAR bol v hre aj v druhom polčase a znamenal červenú kartu pre Modriča. Ten v súboji pri čiare stúpil na achilovku Denisa Suareza a rozhodca ho po prezretí videa poslal predčasne pod sprchy. Real napriek tomu poistil svoj náskok ďalšími dvoma gólmi. Najskôr Lobotka nedostúpil Toniho Kroosa a ten výstavnou ďalekonosnou strelou od brvna zvýšil na 2:0 a desať minút pred koncom sa presadil Lucas. Skóre uzavrel v nadstavenom čase domáci Iker Losada.

La Liga - 1. kolo:

Celta Vigo – Real Madrid 1:3 (0:1)

Góly:
90.+1 Losada - 12. Benzema, 61. Kroos, 80. Lucas, ČK: 56. Modrič (Real)

/Lobotka za domácich do 75. min./