Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Real i Atletico s tesnými víťazstvami, rozhodli Benzema a Griezmann

Na snímke brankár Thibaut Courtois. Foto: TASR/AP

Domáci sa ujali vedenia v 13. minúte, mali niekoľko šancí streliť druhý gól, no nevyužili ich.

Madrid 16. decembra (TASR) - Karim Benzema rozhodol o víťazstve futbalistov Realu Madrid nad Rayom Vallecano 1:0 v 16. kole španielskej La Ligy. "Biely balet" si pripísal tretí ligový triumf za sebou a v nekompletnej tabuľke stráca z tretieho miesta dva body na vedúce duo FC Barcelona - Atletico Madrid.

Domáci sa ujali vedenia v 13. minúte, mali niekoľko šancí streliť druhý gól, no nevyužili ich. Naopak, v samom závere mohli hostia vyrovnať, brankár Realu Thibault Courtois však podržal svoj tím. "Mohli sme rozhodnúť už v prvom polčase. Je však dôležité, že sme si dokázali vytvoriť veľa šancí. Som presvedčený, že ich budeme v ďalších zápasoch premieňať," citovala agentúra DPA stopéra Realu Raphaela Varanea.

Tréner Santiago Solari vyjadril spokojnosť s výkonom svojich zverencov najmä v úvodnom dejstve. "Bolo to veľmi dobrých 45 minút. Vyhrali sme deväťkrát z uplynulých 11 duelov. Skončili sme prví v skupine Ligy majstrov a tiež postupujeme ďalej v domácom pohári. Teraz ideme na MS klubov, tento turnaj je vždy vzrušujúci pre všetkých našich fanúšikov," uviedol 42-ročný argentínsky kouč, ktorého zverenci nastúpia v stredu v Abú Zabí na semifinálové stretnutie prestížneho podujatia proti japonskej Kašime Antlers.

Atletico Madrid vyhralo na pôde Realu Valladolid 3:2. Pre hostí to bolo prvé ligové víťazstvo na ihrisku súpera po takmer troch mesiacoch. Tím trénera Diega Simeoneho viedol po polčase o dva góly, no domácim sa podarilo po hodine hry vyrovnať. O troch bodoch pre "Los Colchoneros" rozhodol v 80. minúte svojim druhým gólom v zápase Antoine Griezmann. "Trvalo to veľmi dlho, kým sme opäť vyhrali vonku. Našťastie, Antoine sa postaral o zisk troch bodov. Dnes bol rozdielový hráč," uviedol 48-ročný argentínsky kormidelník.

Francúzsky útočník strelil v prebiehajúcej sezóne La Ligy šesť gólov. "Stále sa môžem zlepšovať, nie som ešte na svojom vrchole. Stále cítim, že mi chýba ešte väčšia rýchlosť," vyhlásil majster sveta.