Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

PSG vypadol vo štvrťfinále Ligového pohára, nestačil na Guingamp

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

PSG tak prišiel o sériu víťazstiev v domácich pohárových súťažiach, ktorá trvala 43 zápasov.

Paríž 10. januára (TASR) - Futbalisti Paríža Saint-Germain senzačne vypadli už vo štvrťfinále francúzskeho Ligového pohára. V pozícii obhajcu trofeje nestačili v stredu doma na Guingamp, poslednému tímu tabuľky Ligue 1 prekvapujúco podľahli 1:2.

PSG tak prišiel o sériu víťazstiev v domácich pohárových súťažiach, ktorá trvala 43 zápasov. Parížania získali Ligový pohár v uplynulých piatich sezónach a v domácich pohároch našli premožiteľa prvýkrát od januára 2014.

Zverenci trénera Thomasa Tuchela síce viedli v Parku princov od 63. minúty po góle Neymara, no hostia dokázali skóre v závere otočiť. Hlavný rozhodca nariadil v prospech Guingampu až tri pokutové kopy. Prvý ešte v 61. minúte nepremenil útočník Marcus Thuram, syn bývalého francúzskeho reprezentačného obrancu a majstra sveta z roku 1998 Liliana Thurama. Ďalšiu jedenástku v 83. minúte využil Yeni Ngbakoto a v druhej minúte nadstaveného času sa opäť postavil na biely bod Thuram. Tentoraz penaltu premenil, hoci veľa nechýbalo, aby brankár Alphonse Areola jeho pokus vyrazil.

"Vedeli sme, že vyhrať tu je nesmierne ťažké, ale taktiež aj to, že v pohári sa môže stať čokoľvek," vyhlásil Marcus Thuram. "Neprehrali sme len zápas, ale prišli sme o šancu vyhrať trofej, čo nás veľmi mrzí. Navyše sme prehrali doma a preto musíme zanalyzovať, čo sa vlastne stalo. Myslím si, že sme si nezaslúžili vyhrať. Je ťažké, keď tu v Parku princov darujeme súperovi tri jedenástky. Musíme sa poučiť z chýb a zlepšiť sa," sypal si popol na hlavu obranca PSG Marquinhos.

Tréner Thomas Tuchel nebol spokojný s výkonom svojich zverencov. Podľa neho nemali dostatočný hlad po víťazstve. "Mali sme šancu rozhodnúť zápas druhým gólom, ale nedokázali sme to. Už náš prvý po ich prvej nepremenenej penalte prišiel príliš neskoro. Navyše, keď sme ho dali, ubrali sme plyn. Boli sme príliš sebaistí a mysleli sme si, že sa nám už nemôže nič stať. No takto to nefunguje. Každý zápas je ťažký, to hovorím vždy a dnes sa to potvrdilo. Aby ste vyhrali, musíte tvrdo pracovať, mať správne mentálne nastavenie a to sme my dnes nemali. Je to pre nás veľká lekcia," kritizoval svojich hráčov v rozhovore pre oficiálnu klubovú webstránku. Z troch odpískaných penált mal problém najmä s druhou: "Okolnosti boli trošku zvláštne. Pri druhej jedenástke nebol faul."

Okrem Guingampu sa do semifinále Ligového pohára prebojoval aj AS Monaco, "kniežatá" zvíťazili doma nad Rennes 8:7 na pokutové kopy po tom, čo sa zápas v riadnom hracom čase skončil 1:1. Ďalším semifinalistom je Bordeaux, ktoré postúpilo vďaka výhre 1:0 nad Le Havre.