Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Prezidenta Kováčika teší transparentnosť a stabilita SFZ

Na snímke prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik Foto: TASR / Michal Svítok

Udeľovanie Zlatého odznaku SFZ bolo tradične prvým bodom programu konferencie. Päticu ocenených tvorili Jozef Antošík, Milan Bujko, Štefan Czetö, Ladislav Gádoši a Peter Židovský.

Poprad 29. júna (TASR) - Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik sa na štvrtkovej konferencii strešného futbalového orgánu v Poprade pozitívne vyjadril o jeho fungovaní a považuje ho za stabilný a transparentný. Zväz zároveň ocenil Zlatým odznakom päticu jubilujúcich osobností slovenského futbalu.

Udeľovanie Zlatého odznaku SFZ bolo tradične prvým bodom programu. Päticu ocenených tvorili Jozef Antošík (60), Milan Bujko (70), Štefan Czetö (70), Ladislav Gádoši 60) a Peter Židovský (70).

Keďže Banská Bystrica odstúpila od projektu výstavby nového štadióna, boli do neho zaradené mestá Liptovský Mikuláš, Spišská Nová Ves a Dubnica nad Váhom. Delegáti schválili vyčlenenie sumy 750.000 eur pre štadión v každom z týchto miest a zároveň aj 150.000 pre štadión Národného tréningového centra v Poprade. Delegáti konferencie odsúhlasili aj spôsob použitia členského príspevku riadnych, pridružených a individuálnych členov SFZ na súťažný ročník 2017/2018 formou rozdelenia klubom podľa počtu aktívnych mládežníckych družstiev.

Konferencie sa zúčastnilo 77 delegátov z 86 pozvaných, ktorí postupne prerokovávali, resp. schvaľovali viacero bodov programu, napr. výročnú správu prezidenta SFZ Jána Kováčika, účtovnú uzávierku SFZ Marketing, s. r. o. za rok 2016, správu audítora k účtovnej uzávierke SFZ a SFZ Marketing za rok 2016, návrh na rozdelenie hospodárskeho výsledku – zisku SFZ za rok 2016 vo výške 3.235.693,87 eur preúčtovaním na účet Nerozdelený výsledok hospodárenia minulých rokov. Návrh na rozdelenie hospodárskeho výsledku – zisku SFZ Marketing, s.r.o. za rok 2016 vo výške 746.211,51 eur preúčtovaním na účet Záväzky voči spoločníkom a členom pri rozdeľovaní zisku, správu kontrolóra SFZ a audítora na vykonanie auditu ročnej účtovnej závierky SFZ a SFZ Marketing, s. r. o. za rok 2017, vrátane overenia výročnej správy SFZ za rok 2017.

"Táto konferencia bola zmysluplná a konštruktívna, chcem poďakovať všetkým jej účastníkom. Slovenský futbalový zväz je ekonomicky stabilné, transparentné a pre partnerov dôveryhodné združenie tak vo futbalovom prostredí, ako aj pre sponzorov, štát a UEFA i FIFA. Som skutočne spokojný," citovala prezidenta SFZ Jána Kováčika oficiálna stránka SFZ.