Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Šport

Prešovskí hádzanári remizovali v štvrťfinále Pohára EHF s Magdeburgom

Foto: TASR/Milan Kapusta

Prešovskí hádzanári si podelili body vo štvrťfinálovom zápase Pohára EHF s nemeckým tímom SC Magdeburg (29:29).

Prešov 17. marca (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov remizovali v prvom zápase štvrťfinále Pohára EHF na domácej palubovke s nemeckým tímom SC Magdeburg 29:29 a nevyužili tak úplne výhodu domáceho prostredia. Zverenci trénera Djorde Rašiča sa predstavia v sobotu 24. marca proti rovnakému súperovi v odvetnom stretnutí na jeho palubovke (15.00).


Pohár EHF, muži, štvrťfinále - 1. zápas:

Tatran Prešov - SC Magdeburg 29:29 (13:9)

Zostava a góly Prešova: Verkič, Krupa - Mažár 4, Kopčo 4, Hrstka, Michal Urban, Krok 2, Krištopans 5, Radčenko 6, Kukrika, Číp 1, Guzy 1, Pejovič, Pekár, Antl 6/2. Najviac gólov Magdeburg: Grafenhorst 9, Wiegert 6, Natek 4, rozhodcovia: O. Buy, S. Pichonn (obaja Fra.), vylúčení: 4:6, 7m hody: 2/2-2/1, ČK: Grafenhorst (Magdeburg) 4000 divákov - vypredané.

V elektrizujúcej atmosfére začali lepšie domáci hráči a v 3. minúte už viedli o dva góly, keď sa presadili Guzy a po ňom Kopčo. Od stavu 3:1 pre domáci tím zaznamenali hostia štyri góly v rade a otočili vývoj stretnutia vo svoj prospech - 3:5. Až v 8. minúte znížil po premenenom sedemmetrovom hode Antl a ten istý hráč naklonil misky váh opäť na stranu Prešova o štyri minúty neskôr - 6:5. Nemecký tím stroskotával v koncovke predovšetkým na skvele chytajúcom Verkičovi, ktorý ich privádzal miestami do zúfalstva. Najmä vďaka jeho výkonu narastal náskok zeleno-bielych a v 19. minúte po góle Kopča už vyhrával slovenský majster 9:6. Oba tímy dobre bránili, snažili sa o rýchly prechod do útoku, no úspešní v koncovke boli Prešovčania, ktorí po góle Mažára v 28. minúte už viedli o päť gólov 13:8. V záverečných sekundách prvého polčasu mohol zvýšiť ich vedenie Krok, no proti bola konštrukcia hosťujúcej bránky. Na opačnej strane upravil Robert Weber na polčasových 13:9.

Skóre druhého dejstva otvoril domáci Radčenko, no nemecký tím odpovedal štyrmi gólmi Grafenhorsta, po ktorých svietil na ukazovateli skóre stav 14:13. Antl síce zvýšil na 15:13, na druhej strane však po ďalšom presnom zásahu Grafenhorsta v 37. minúte bolo vyrovnané (15:15). Domáci sa trápili pri zakončení a po góle Pajoviča už prehrávali 15:16. V 43. minúte pri vylúčení Čípa zvýšil vedenie Magdeburgu Wiegert (17:19) a hostia si toto vedenie strážili až do 45. minúty, potom sa presadili v prešovskom drese Krištopans a na 21:21 vyrovnal Antl. Hra sa vyrovnala, obidve mužstvá pozorne bránili a vyrážali do rýchlych kontier. V 49. minúte poslal Tatran znova do vedenia Antl (23:22), no hráči Magdeburgu tesný náskok dokázali vždy dotiahnuť. V 54. minúte zvýšil na rozdiel dvoch gólov Radčenko (27:25) a domáci fanúšikovia boli v eufórii. Po dramatickom závere sa obaja súperi rozišli zmierlivo po výsledku 29:29.

Ivan Pompoš, asistent trénera Tatrana Prešov: "Som hrdý na našich hráčov, chýbal nám povestný kúsok šťastia a mohli sme sa tešiť z víťazstva. Hlavne v prvom polčase nás podržal vynikajúci Verkič. Škoda nekoncentrovanosti na začiatku druhého polčasu, keď sme súperovi dovolili zmazať štvorgólové manko. Na záver chcem poďakovať hráčom Magdeburgu za férovú hru."

Frank Carstens, tréner SC Magdeburg: "V prvom polčase sme nepremenili veľa šancí a naše sebavedomie zákonite klesalo. V druhom dejstve platila na domácich naša obrana 0-6, získavali sme ľahké lopty a z protiútokov sa dotiahli na súpera. Bolo nám cťou hrať v takej fantastickej atmosfére aká vládla v tejto hale."