Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Šport

Pred duelom Queens Park Rangers s FC Chelsea sa ruky podávať nebudú

John Terry dostal červenú kartu počas zápasu s Barcelonou, 24. apríla 2012. Foto: TASR/AP Photo/Andres Kudacki

Dôvodom je októbrový konflikt medzi obrancom jazdcov Antonom Ferdinandom a kapitánom tímu zo Stamford Bridge Johnom Terrym.

Londýn 27. apríla (TASR) - Vedenie anglickej futbalovej Premier League rozhodlo, že pred nedeľňajším ligovým duelom Queens Park Rangers - FC Chelsea nedôjde medzi hráčmi k tradičnému podávaniu rúk. Dôvodom je októbrový konflikt medzi obrancom jazdcov Antonom Ferdinandom a kapitánom tímu zo Stamford Bridge Johnom Terrym.

Stopér Chelsea a bývalý kapitán anglickej reprezentácie Terry, ktorý odmieta akýkoľvek nešportový zámer, je obvinený z rasistických urážok na adresu hráča tmavej pleti. Terry, ktorý neudržal nervy na uzde ani v utorkovom odvetnom zápase semifinále Ligy majstrov na pôde FC Barcelony, pričom pre zbytočný faul na Alexisa Sancheza dostal červenú kartu a bude zrejme absentovať v mníchovskom finále, predstúpi pred súd v júli po skončení finálového turnaja EURO 2012 v Poľsku a Ukrajine.

"Tradícia predzápasového podávania rúk v Premier League zostáva naďalej v platnosti. Za normálnych okolností v tom budeme pokračovať," uvádza sa vo vyhlásení zástupcov najvyššej ostrovnej súťaže. "Avšak po odbornej diskusii sme sa rozhodli, že pre možné pokračovanie konfliktu v súvislosti s hádkou medzi Johnom Terrym a Antonom Ferdinandom, od podávania rúk pred nedeľňajším stretnutím odstúpime."

Hlavný rozhodca ukazuje červenú kartu kapitánovi Johnovi Terrymu z Chelsea Londýn
Foto: TASR/AP
K podávaniu rúk medzi hráčmi oboch londýnskych klubov nedošlo ani v januári pred súbojom 4. kola Anglického FA pohára.

Vedenie Premier League zrušilo výnimočne podávanie rúk aj vďaka podobnej kauze medzi útočníkom FC Liverpoolu Luisom Suarezom a obrancom Manchestru United Patrice Evrom. Uruguajský kanonier sa musel po osemzápasovom dištanci vo februári za svoje správanie ospravedlniť, ale pri najbližšom stretnutí opäť odmietol francúzskemu legionárovi podať ruku.