Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 4. jún 2024Meniny má Lenka
< sekcia Šport

Podbrezová vyhrala doma nad Slovanom

Ilustračné foto. Foto: TASR

Majster zaknihoval tretiu prehru v sérii.

Podbrezová 11. mája (TASR) - V 9. kole nadstavbovej časti o titul futbalovej Niké ligy vyhrala Podbrezová doma nad Slovanom Bratislava 2:1 a prelomila sériu deviatich prehier druhým jarným víťazstvom po viac než troch mesiacoch. Majster zaknihoval tretiu prehru v sérii.

Domáci išli do vedenia v 7. minúte, keď po centri Kováčika hlavičkoval Assinor do brvna, odkiaľ sa lopta odrazila pred kapitána hostí Pauscheka a ten si ju nešťastne zrazil do vlastnej siete. Majster mohol odpovedať po štvrťhodine Barseghjanom, ktorý vystrelil falšom z vyše dvadsiatich metrov a opečiatkoval ľavú žrď. Do prestávky mohol vyrovnať aj Marcelli, keď sa ocitol sám pred brankárom Dankom, no ten mu ukradol loptu spod nôh a vychytal ho aj po zmene strán opäť zoči - voči. V druhom polčase Slovan bez Pauscheka už s Weissom mladším vyrovnal v 76. minúte, keď loptu poslal pred bránku Blackman a vlastný gól tentoraz zaknihoval striedajúci Bakaľa. Ten si chuť napravil v 83. minúte finálnou hlavičkou na Mrvu, ktorý nekompromisne vypálil z prvej z hranice šestnástky presne k žrdi a rozhodol o výhre domácich.

FK Železiarne Podbrezová - ŠK Slovan Bratislava 2:1 (1:0)

Góly: 7. Pauschek (vlastný), 83. Mrva – 76. Bakaľa. ŽK: Bajo, M. Oravec, Sanusi - Kašia. Rozhodovali: Kráľovič – Kmec, Čajka, 1687 divákov.

Podbrezová: Rehák – Mrva, Marković (73. Bakaľa), M. K. Bartoš – Kováčik, Bajo, Chyla, Sanusi – Galčík (65. M. Oravec), Assinor (88. Okunola), Yirajang (88. Grešák)

Slovan: Hrdina – Pauschek (46. Vojtko), Kašia, Wimmer – Blackman, Bajrić, Tolić (46. Weiss ml.), Zmrhal (87. Sharani) – Barseghjan, D. Strelec, Marcelli (82. Isaac)


Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: "Som rád, že negatívnej sérii je koniec. Nebudem sa o tom obšírnejšie vyjadrovať, že aké to malo dôvody. Proste sa stala. Verím, že z toho vyjdeme silnejší. V dnešnom zápase nám pomohol prvý gól. V prvom polčase sme nepúšťali súpera ku strelám až na Barseghjana, ktorý mieril do žrde. Po zmene strán zmenil Slovan organizáciu hry vďaka príchodu mladého Vlada Weissa. Využíval medzipriestory, ale až v poslednej dvadsaťminútovke, kedy nám evidentne dochádzali sily, sa dokázal súper dostávať viac pred bránku a zaslúžene vyrovnal. Som rád, že napokon po štandardnej situácii to Mrva parádne trafil. Dlho nehral futbal a toto mu pomôže nabrať sebavedomie. Vážim si výhry, ale paradoxne sa dostavila po herne najslabšom výkone v jarnej časti."

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Nemôžeme byť spokojní s výsledkom. Hra nebola úplne zlá, ale nemali by sme prehrať v Podbrezovej. Domáci ukončili sériu na náš účet. Za stavu 1:1 nemôžeme dostať po štandardke druhý gól, keď sme v druhom polčase kontrolovali hru. Takýto zápas nesmieme prehrať. V druhom polčase Vlado Weiss oživil hru, boli sme nebezpečnejší, ale neboli sme efektívni. Nevyužili sme šance, zle sme ich riešili vo finálnej fáze. Chápem hráčov, že už sú majstri, že chýba motivácia. Je to realita. Mužstvo si zaslúži za sezónu doposiaľ môj obdiv, ale v budúcej musia prísť zmeny. Buď odídem ja, čo je jedna z možností, ale rozprával som s majiteľom klubu a draho by ho to stálo, pretože musí nakúpiť hráčov. Či tu zostanem alebo nie, mužstvo potrebuje zmeny, potrebuje oživiť, potrebuje mladšiu krv. Musí prísť ´refresh´ mužstva. Ja by som rád pokračoval v práci, ale musí to mať rozumné mantinely a rozhodnutia."

Futbalisti MŠK Žilina remizovali v sobotňajšom zápase 9. kola Niké ligy v skupine o titul na ihrisku MFK Ružomberok 1:1. V tabuľke sa posunuli na druhé miesto o bod pred Trnavu a o tri pred Dunajskú Stredu. Ich súperi však odohrajú vzájomný duel 9. kola v nedeľu.

Obe mužstvá od začiatku ponúkali divákom otvorený a zaujímavý futbal. V 8. minúte mali hostia tri veľké šance za sebou, avšak ružomberský brankár Ťapaj excelentne vychytal Ďatka, Iľka a Javorčeka. V 34. minúte Stojčevski pred vlastnou šestnástkou fauloval Zsigmunda. Hlavný rozhodca Marhefka najprv žilinskému obrancovi vytiahol žltú kartu, no po konzultácii so systémom VAR svoj pôvodný verdikt zrušil a hráča vylúčil. Z nariadeného priameho kopu utešene rozvlnil sieť Domonkos - 1:0. Žilinčania mohli vyrovnať hneď po zmene strán, keď strelu Bileho vyrazil Ťapaj a vzápätí Jambor minul odkrytú bránu. V závere sa hostia zo všetkých síl snažili s nepriaznivým výsledkom niečo spraviť a napokon sa im to aj podarilo, keď z priameho kopu technickou strelou vyrovnal Jambor.

Niké liga - 8. kolo nadstavbovej časti, skupina o titul:

MFK Ružomberok - MŠK Žilina 1:1 (1:0)

Góly: 36. Domonkos - 88. Jambor, ŽK: Chobot, Mojžiš, Chrien, Selecký - Bari, ČK: 36. Stojčevski. Rozhodovali: Marhefka - Straka, Košecký, 1515 divákov.

Ružomberok: Ťapaj - Gabriel, Malý, Mojžiš - Domonkos (79. Luterán), Lavrinčík, Zsigmund (79. Múdry) Tučný (72. Jackuliak) - Chrien, Gere (72. Boďa), Chobot (63. Selecký)

Žilina: Belko - Minárik, Stojčevski, Ndjeungoue - Ďatko (83. Hranica), Gidi, Sauer, S. Javorček (83. Adang) - Bile (72. Essomba), Jambor, Iľko (46. Bari)


Ondřej Smetana, Ružomberok: "Videli sme slušné ligové stretnutie, prvý polčas bol z oboch strán otvorený. Hostia mali šance i závary, my takisto dobrý balans v ofenzíve, čo sa týka rýchlych prechodov, aj postupného útoku. Boli sme aj nebezpeční. No vyskytlo sa i veľa situácií, keď sme boli neopatrní a neriešili sme ich kvalitne. Potom sme si pomohli štandardkou a vylúčením. Aj ďalej sme chceli byť aktívni. V druhej polke sa to aj darilo. Vedeli sme, že Žilina dnes musí vyhrať, že aj proti desiatim to bude náročné. Nechceli sme im to úplne otvoriť, mysleli sme aj na zadné vrátka. Mali sme však nejakú šancu dotiahnuť kvalitnejšie. Finálna tretina nás tentoraz hnevala. Bolo treba dať gól na 2:0 a bolo by po zápase."

Michal Ščasný, Žilina: "Sme smutní a sklamaní, že sme zápas nezvládli trojbodovo. V prvom polčase naše mužstvo malo viac šancí, aj tri - štyri tutovky. Ružomberok prvý i druhý polčas hrozil hlavne z rýchlych protiútokov. 40–50–metrové návraty sú potom veľmi náročné. Klobúk dole pred chalanmi, veď od 36. minúty hrali o jedného hráča menej. Napokon sme boli odmenení aspoň tým gólom. Berieme bod, ale nezakrývam sklamanie, chceli sme vyhrať. Aj na začiatku druhého polčasu sme mali ďalšiu tutovku."

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v sobotňajšom zápase deviateho kola skupiny o udržanie sa v Niké lige nad MFK Dukla Banská Bystrica 2:0. Trenčania strácajú pred záverečným kolom dva body na mužstvo spod Urpína a boj o siedmu priečku tak zostáva otvorený až do konca súťaže.

Domáci využili hernú prevahu v prvom dejstve v 32. minúte a otvárací gól stretnutia strelil Chinonso Emeka. Trenčín potvrdil plný bodový zisk v 73. minúte, keď sa presadil Njegoš Kupusovič.

9. kolo nadstavbovej časti Niké ligy - skupina o udržanie sa:

AS Trenčín - MFK Dukla Banská Bystrica 2:0 (1:0)

Góly: 32. Emeka, 73. Kupusovič. Rozhodcovia: Malárik – Kuba, Bobko. ŽK: Gajdoš, Ibrahim, Emeka – Willwéber, Godál.

Trenčín: Vozinha – Kmeť, Bondarenko, Skovajsa (32. Hájovský), Kozlovský – Bariš (83. Akila) – Djerlek, Gajdoš (83. Ben Sallam), Ibrahim, Sunday (76. Gong) – Emeka (46. Kupusović)

B. Bystrica: Hruška – Pišoja (46. Marquinho, 83. Depetris), Mensah, Godál (69. Klimpl), Willwéber, Migaľa – Hanes (68. Veselovský), Hlinka, Ľupták (69. Richtárech), Rymarenko – Polievka


Futbalisti Zemplínu Michalovce sa priblížili k záchrane v Niké lige, v sobotňajšom stretnutí 9. kola nadstavbovej časti zvíťazili nad zostupujúcimi Zlatými Moravcami s prehľadom 3:0. V prvom polčase dvakrát skóroval Enzo Mauro Arevalo Acosta, po zmene strán rozvlnil sieť aj Matúš Marcin. V poslednom kole tak bude Zemplínčanom na pôde Košíc stačiť k udržaniu sa v lige i remíza.

Niké liga - 9. kolo nadstavbovej časti, skupina o udržanie sa:

MFK Zemplín Michalovce - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 3:0 (2:0)

Góly: 12. a 37. Arevalo, 80. Marcin. Rozhodovali: Dohál - Štofik, Jánošík, ŽK: Jánošík - Nonikašvili, Gono, Nagy

Michalovce: Frelih - Dzocenidze, Volanakis, Bahi - Magda, Vaško, Zubairu (83. Karasiuk), Marcin (85. Petřík) - Van Kessel (46. Jánošík), Arevalo (85. Marjanovič), Žofčák (64. Niarchos)

Zlaté Moravce: Richter - Suľa, Gono, Nagy, Džindžolava - Duga (88. Ďubek) - Nonikašvili (46. Balaj), Balič (82. Moško) - Mondek, Kuzma, Švec (72. Majdan)


Futbalisti FC Košice si výrazne skomplikovali snahu o vyhnutie sa baráži o udržanie sa v Niké lige. Na pôde Skalice prehrali 0:1. Záhorákom pritom už o nič nešlo, s určitosťou obsadia konečné 9. miesto. Jediný gól duelu dal v 44. minúte obranca Matej Hrádecký, keď sa dostal k lopte, ktorú pred seba po priamom kope vyrazil brankár Cristiano Pereiro Figueiredo. Košičania tak pred posledným kolom strácajú na desiate Michalovce tri body.

Niké liga - 9. kolo nadstavbovej časti, skupina o udržanie sa:

MFK Skalica - FC Košice 1:0 (1:0)

Gól: 44. Hrádecký. Rozhodovali: Kišš - Vorel, Vass, ŽK: Černek - Medveď, ČK: 90.+4. Varga (Košice), 679 divákov.

Skalica: Luksch - Morong, Ranko, Podhorin, Černek - Hradecký, Mášik (76. Nagy) - Gaži (83. Yao), De Freitas (68. Vlasko), Matejov (68. Baumgartner) - Smékal (68. Sobczyk).

Košice: Pereiro - Kružliak, Gorosito, Innocenti (80. Petrák) - Fabiš, Greššák (70. Jones), Gallovič (80. Varga), Davis - Faško (70. Sovič) - Medved, Moha (70. Obounet)