Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Peter Sagan skončil druhý na cyklistickej klasike Gent-Wevelgem

Víťaz belgickej cyklistickej klasiky Gent-Wevelgem (235 km) Tom Boonen (uprostred) z Belgicka na stupni víťazov po boku Slováka Petra Sagana (vpravo), ktorý skončil na druhom mieste a tretieho Mattiho Breschela z Dánska 25. marca 2012 vo Wevelgeme. Foto: TASR/AP

Slovenského mladíka na druhú priečku odsunul majster sveta z roku 2005 v záverečnom špurte tridsaťčlennej skupiny.

Wevelgem 25. marca (TASR) - Víťazom nedeľnej belgickej cyklistickej klasiky Gent-Wevelgem (235 km) sa po tretí raz stal Tom Boonen.

Majster sveta z roku 2005 odsunul v záverečnom špurte tridsaťčlennej skupiny na druhú priečku slovenského mladíka Petra Sagana.

V slnečnom počasí sa po 65 kilometroch sformovala deväťčlenná skupinka, ktorá si udržiavala na pelotón maximálne desaťminútový náskok. Vo finále sa však vytvorila hviezdna skupinka prenasledovateľov okolo 31-ročného obhajcu Boonena, olympijského víťaza Fabiana Cancellaru, Sagana a Španiela Oscara Freireho, ktorá skupinku v úniku dostihla a súboj o vavríny zviedla medzi sebou.

"Dnešné preteky boli dosť náročné. Všetky belgické klasiky sú také, pretože všetkých dvesto jazdcov chce byť odrazu vpredu a cesty sú tu typicky úzke. Pochopiteľne, že prichádza k množstvu pádov a človek musí byť neustále v strehu. Jednoducho vydáva veľa energie, aby nespadol. Sú to však veľmi uznávané klasiky. Dnes sa všetko zomlelo v závere, asi tridsať kilometrov pred cieľom v poslednom kopci sme odišli so Švajčiarom Cancellarom, ale o desať kilometrov sme už boli znova všetci v balíku a rozhodovalo sa znova v dramatickom špurte. V závere mi veľa pomohol kolega Daniel Oss, posledné metre boli napínavé, finišoval som, ale skvelý Boonen bol o niečo rýchlejší. Napriek tomu som s dnešným druhým miestom spokojný," sprostredkoval pre TASR slová Sagana jeho manažér Jozef Korbel.


výsledky:

1.Tom Boonen (Belg./OmegaPharma-Quick-Step) 5:32:44 h, 2. Peter SAGAN (SR/Liquigas), 3. Matti Breschel (Dán./Rabobank), 4. Oscar Freire (Šp./Katuša), 5. Edvald Boasson Hagen (Nór./Team Sky), 6. Daniele Bennati (Tal./RadioShack), 7. Marco Marcato (Tal./Vacansoleil), 8. Steve Chainel (Fr./FDJ), 9. Filippo Pozzato (Tal./Farnese Vini), 10. Giovanni Visconti (Tal./Movistar) všetci rovnaký čas ako víťaz