Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Owen končí v Manchestri United

„Tréner ma po poslednom zápase v sezóne informoval, že mi klub neponúkne predĺženie kontraktu. Užil som si každú minútu počas tých troch rokov, ktoré som strávil v takom úžasnom klube.

Londýn 17. mája (TASR) – Bývalý anglický futbalový reprezentant Michael Owen odchádza po troch neúspešných rokoch z Manchesteru United.

„Tréner ma po poslednom zápase v sezóne informoval, že mi klub neponúkne predĺženie kontraktu. Užil som si každú minútu počas tých troch rokov, ktoré som strávil v takom úžasnom klube. Chcel by som poďakovať vedeniu, hráčom a fanúšikom za podporu a do budúcnosti im želám všetko dobré. Teraz si doprajem krátku dovolenku, počas ktorej si premyslím svoju budúcnosť,“ uviedol Owen na sociálnej sieti Twitter.

Tridsaťdvaročný niekdajší hráč Liverpoolu, Realu Madrid a Newcastlu sa naposledy predstavil v drese United v súťažnom stretnutí v novembri 2011. Do tímu „Red Devils“ prišiel v roku 2009 z Newcastlu a v 52 zápasoch zaznamenal 17 gólov. V roku 2011 získal s Manchesterm prvý majstrovský titul v kariére. Owenovi sa nepodarilo na Old Trafforde výraznejšie presadiť najmä pre neustále zdravotné problémy.