Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Olympijský šampión Prochorkin rozdá v Bratislave autogramy

Na archívnej snímke Nikolaj Prochorkin. Foto: TASR/AP

Dvadsaťštyriročný hráč SKA Petrohrad získal na februárovej olympiáde v drese Olympijských športovcov z Ruska zlatú medailu, v šiestich zápasoch na turnaji strelil dva góly.

Bratislava 14. mája (TASR) - Ruský hokejový útočník a olympijský víťaz z Pjongčangu Nikolaj Prochorkin prijal pozvanie na autogramiádu v Bratislave. Podpisová akcia sa uskutoční v pondelok od 15.30 h v hokejovej Fan zóne v Eurovei pred zápasom Slovenska s Ruskom na MS v Kodani (16.15).

Dvadsaťštyriročný hráč SKA Petrohrad získal na februárovej olympiáde v drese Olympijských športovcov z Ruska zlatú medailu, v šiestich zápasoch na turnaji strelil dva góly. Vlani vybojoval s Petrohradom aj slávny Gagarinov pohár. Prochorkin pricestoval na Slovensko už štvrtý rok po sebe v rámci letnej predsezónnej prípravy, ktorú pravidelne absolvuje v hokejovom diagnosticko-tréningovom centre HDC Slovakia na zimnom štadióne v Petržalke.

Program v rámci hokejovej Fan zóny pripravil Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) v spolupráci s HDC Slovakia a spoločnosťou SportMind HDTS zaoberajúcou sa mentálnou prípravou športovcov. Počas podpisových akcií, ktoré prebiehajú pred každým zápasom Slovenska, sa doteraz vystriedalo viacero osobností slovenského športu. Návštevníci Fan zóny si mohli "uloviť" podpisy hokejistov Mariána Gáboríka, Mariána Hossu, Jaroslava Obšuta, Jána Lipianskeho, Richarda Kapuša, Romana Kukumberga, Mária Bližňáka či futbalistov Róberta Vitteka a Filipa Hološka. Ako informovali organizátori v tlačovej správe, séria podpisových akcií sa zavŕši v utorok pred posledným zápasom SR v skupinovej fáze proti Bielorusku. Na autogramiáde sa zúčastnia Ľubomír Višňovský, Miroslav Lažo a Peter Podhradský.