Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Oleg Petrov je nový generálny riaditeľ AS Monaco

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Petrov doteraz pracoval vo veľkých medzinárodných spoločnostiach v niekoľkých odvetviach vrátane spotrebnej elektroniky, hnojív a diamantov.

Monaco 22. februára (TASR) - Ruský obchodník Oleg Petrov sa stal novým generálnym riaditeľom francúzskeho futbalového klubu AS Monaco. Na tomto poste v tíme účastníka najvyššej súťaže Ligue 1 nahradil krajana Vadima Vasilijeva, ktorého ruský majiteľ Dmitrij Rybolovlev prepustil minulý týždeň pre neuspokojivé výsledky klubu v tejto sezóne.

Petrov doteraz pracoval vo veľkých medzinárodných spoločnostiach v niekoľkých odvetviach vrátane spotrebnej elektroniky, hnojív a diamantov. "Má rozsiahle skúsenosti s operačným riadením a rozvojom značiek na globálnych trhoch," citovala agentúra AFP vyhlásenie klubu.

Koncom januára prepustilo Monaco trénera Thierryho Henryho, ktorý v roku 2018 nahradil Leonarda Jardima. Po odchode Henryho zasadol na trénerskú stoličku opäť Jardim. "Tieto zmeny, ale aj zmena vo vedení, by mali pomôcť Monacu vrátiť sa k víťazstvám," povedal Rybolovlev.