Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Obhajca Trenčín nastúpi v semifinále SP proti Ružomberku

Radosť hráčov Trenčína Foto: TASR - Henrich Mišovič

Semifinále SP sa hrá na dva zápasy, odvety sú na programe 12., resp. 13. apríla.

Bratislava 4. apríla (TASR) - Obhajca trofeje AS Trenčín si v semifinále 47. ročníka Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2015/2016 vo futbale zmeria sily s MFK Ružomberok. Prvý zápas je na programe v stredu 6. apríla o 17.00 h na jeho pôde. Deň predtým, v utorok 5. apríla o 18.30 h, sa na Pasienkoch stretne bratislavský Slovan v druhej semifinálovej dvojičke s MŠK Žilina.

Osem kôl pred koncom sezóny Fortuna ligy stráca druhý Slovan na vedúci Trenčín až deväť bodov, reálnejšiu šancu uspieť tak má v domácej pohárovej súťaži. Po víťazstve 2:0 v Dunajskej Strede čaká "belasých" v rýchlom tempe ďalší ťažký zápas proti Žiline, ktorá cez víkend remizovala na ihrisku Myjavy 0:0. "Je to tak, veľa času nemáme. Do utorka sa chceme poriadne zregenerovať a pripraviť. Proti Žiline chceme uspieť," uviedol krídelník Slovana František Kubík.

Ružomberčania sa na pohárový duel naladili piatkovým víťazstvom 3:1 nad Spartakom Trnava, hoci prehrávali 0:1. V tábore Liptákov vládne po treťom ligovom triumfe v rade výborná nálada, v tabuľke poskočili už na 4. priečku a len štyri body ich delia od ligovej "šťuky" Myjavy.

Zostať vysmiati si zverenci trénera Ladislava Pecka trúfajú aj po pohárovom zápase s Trenčínom, ktorý valcuje súperov v najvyššej domácej súťaži. Cez víkend vyhral 2:0 v Zlatých Moravciach a smeruje za obhajobou titulu. "Som rád, že mužstvo ťahá za jeden koniec povrazu a že sa nám aj po reprezentačnej prestávke podarilo zvíťaziť a trošku odskočiť Trnave, lebo bola bodík za nami. Ak chceme ísť v tabuľke vyššie, čo sme avizovali po zimnej prestávke, tak musíme zvládať takéto zápasy," citovala oficiálna stránka MFK Ružomberok stredopoliara Štefana Zošáka.

Semifinále SP sa hrá na dva zápasy, odvety sú na programe 12., resp. 13. apríla. O postupujúcom tíme rozhoduje vyšší počet bodov získaných z oboch stretnutí a následne lepší gólový rozdiel z oboch stretnutí, vyšší počet dosiahnutých gólov na ihrisku súpera, resp. jedenástkový rozstrel (nepredlžuje sa - pozn.).

Finále sa uskutoční v piatok 29. apríla na Štadióne Antona Malatinského v Trnave.

Program 1. zápasov semifinále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2015/2016:

utorok 5. apríla o 18.30 h ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina (rozhodujú P. Hrčka - Balko, D. Hrčka)
streda 6. apríla o 17.00 h AS Trenčín - MFK Ružomberok (rozhodujú Pavlík - Mókoš, Bednár)