Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

O titule v Anglicku rozhodne pravdepodobne skóre

Hráči z Manchester City Foto: TASR/AP Photo/Tim Hales

Nedeľňajšie výsledky rozhodnú aj o umiestnení na treťom a štvrtom mieste, ale aj o poslednom zostupujúcom. Tretí Arsenal má pred štvrtým Tottenhamom náskok jedného bodu.

Londýn 10. mája (TASR) – O držiteľovi majstrovského titulu pravdepodobne rozhodne prvýkrát v 20-ročnej histórii futbalovej Premier League rozdiel v počte strelených gólov.

Ak vyhrajú oba kluby z Manchesteru, budú mať po poslednom kole na svojom konte 89 bodov. Na prvom mieste by tak skončil vďaka skóre Manchester City. Podobná situácia sa naposledy odohrala v roku 1989, keď na prvých dvoch priečkach skončili s rovnakým bodovým ziskom Arsenal Londýn a FC Liverpool. Oba kluby mali navyše rovnaký rozdiel v počte strelených a inkasovaných gólov. Titul napokon získal Arsenal vďaka vyššiemu počtu strelených gólov.

Pre Manchester City to môže byť prvý titul od roku 1968. Tomu by sa nebránil ani majiteľ klubu šejk Mansour, ktorý od príchodu do klubu v septembri 2008 investoval do posíl viac ako 500 miliónov libier. City má pred mestským rivalom Manchesterom United výhodu ôsmich gólov v celkovom skóre. V nedeľu privítajú "Citizens" na domácej pôde zostupom ohrozený Queens Park Rangers.

Ešte prednedávnom nikto nepochyboval o tom, že titul v aktuálnom ročníku Premier League získajú "červení diabli". Niekoľko kôl pred koncom súťaže mali na čele osembodový náskok. Potom však prišli zaváhania na trávniku Wiganu a domáca remíza s Evertonom. Prehra na pôde hlavného konkurenta v boji o titul v 36. kole najvyššej anglickej súťaže 0:1 znamenala zosun na druhú priečku ligovej tabuľky.

City sa naopak podarilo vyhrať posledných päť stretnutí, vrátane vzájomného súboja s "red devils". "Ešte sme nevyhrali. Musíme zostať koncentrovaní, pretože QPR potrebuje body. Ak by sa nám podarilo vyhrať, bolo by to úžašné. Práve pre príležitosti ,akou je táto, som prišiel do City. Chcem tvoriť históriu a dúfam, že história sa bude písať túto nedeľu," uviedol Yaya Toure.

Vedenie United sa ešte doteraz nespamätalo z toho, ako mohlo premrhať osembodový náskok. United sa v nedeľu predstavia na trávniku Sunderlandu a hoci nádej na majstrovský primát je veľmi malá, podľa trénera Alexa Fergusona je potrebné o ňu zabojovať. "Musíte veriť, že existuje nádej. QPR cestujú do Manchesteru City a musia prežiť. Na to potrebujú bod. Bojujú o svoje životy. Klub v ich postavení má vždy šancu," uviedol sir Alex.

Pomoc od bývalého hráča United a súčasného trénera QPR Marka Hughesa očakáva aj krídelník Ashley Young. "Rozhodne sa v posledný možný deň. Samozrejme, budeme sklamaní o to viac, ak o držiteľovi titulu rozhodne skóre a my skončíme až druhí. Nechcem myslieť negatívne. Musíme myslieť pozitívne – QPR nám urobí láskavosť a my vyhráme titul," vyhlásil Young.

Nedeľňajšie výsledky rozhodnú aj o umiestnení na treťom a štvrtom mieste, ale aj o poslednom zostupujúcom. Tretí Arsenal má pred štvrtým Tottenhamom náskok jedného bodu. "Gunners" sa predstavia na ihrisku West Bromwich Albion, kým "Spurs" privítajú Fulham. Na zaváhanie oboch celkov čaká piaty Newcastle, ktorý stráca na štvrtý Tottenham bod a na tretí Arsenal dva body. Newcastle sa predstaví v Evertone.

QPR má na 17.mieste pred 18. Boltonom náskok dvoch bodov. Ak sa QPR podarí remizovať na štadióne City, definitívne sa zachráni v najvyššej súťaži. Ak však QPR prehrá a Bolton zvíťazí v Stoke City, Premier League si v budúcej sezóne zahrá Bolton. Už istými zostupujúcimi sú Wolverhampton Wanderers a Blackburn Rovers. Informovala agentúra dpa.