Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Norbert Hrnčár sa stal novým trénerom MFK Karviná

Norbert Hrnčár, archívna snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Na poste nahradil Romana Nádvorníka, ktorého vedenie moravského klubu odvolalo minulý týždeň po sérii zlých výsledkov.

Praha 19. novembra (TASR) - Novým trénerom českého futbalového fortunaligistu MFK Karviná sa stal Slovák Norbert Hrnčár. Na poste nahradil Romana Nádvorníka, ktorého vedenie moravského klubu odvolalo minulý týždeň po sérii zlých výsledkov.

Podľa informácie na oficiálnom klubovom webe MFK bude Hrnčárovým asistentom krajan Richard Höger. "Trénerom prajeme, aby sa im v Karvinej darilo," uviedol športový riaditeľ Lubomír Vlk. Slezania v najvyššej súťaži už šesť zápasov nezvíťazili, po 15. kolách majú na konte 11 bodov a sú o skóre pred poslednou Duklou Praha. Najbližšie sa po reprezentačnej pauze stretnú v sobotu doma s lídrom Slaviou Praha.

Štyridsaťosemročný Hrnčár ako tréner pôsobil v Banskej Bystrici, Myjave a Ružomberku. Pod Čebraťom skončil v máji, keď ho po neúspechu v baráži o Európsku ligu UEFA proti Trenčínu nahradil český tréner David Holoubek. Najväčší trénerský úspech dosiahol Hrnčár s "Ružou" v sezóne 2016/2016, keď vo FL obsadil 3. miesto. Následne v Európskej lige postúpil až do 3. predkola, kde jeho tím vyradil FC Everton. Ako hráč priviedol Hrnčár ako kapitán k majstrovskému titulu Slovan Bratislava v sezóne 1998/1999.