Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL: Vancouver podpísal kontrakt s talentovaným Petterssonom

Elias Pettersson, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Devätnásťročný Pettersson žal vo svojej úvodnej sezóne medzi dospelými jeden úspech za druhým.

Vancouver 27. mája (TASR) – Vedenie klubu Vancouver Canucks podpísalo trojročnú nováčikovskú zmluvu so švédskym hokejovým útočníkom Eliasom Petterssonom, ktorého si "kosatky" vybrali v roku 2017 z 5. miesta vstupného draftu NHL.

Devätnásťročný Pettersson žal vo svojej úvodnej sezóne medzi dospelými jeden úspech za druhým. S Växjö HC získal titul vo Švédsku, ovládol bodovanie základnej časti (44 zápasov, 56 bodov za 24 gólov a 32 asistencií), bodovanie play off (13 duelov, 10+9) a odniesol si ocenenia pre nováčika roka, najlepšieho útočníka, najužitočnejšieho hráča a najužitočnejšieho hráča play off najvyššej švédskej súťaže. Navyše sa môže pýšiť striebrom z MS juniorov a zlatom zo svetového šampionátu v Dánsku.

"Elias je talentovaný ofenzívny hokejista s neuveriteľným prehľadom a zručnosťami. Spolu s našimi fanúšikmi sme s nadšením sledovali jeho úžasnú sezónu vo Švédsku. Očakávame, že zabojuje o miesto v kádri pre predsezónny tréningový kemp," uviedol podľa TSN generálny manažér klubu Jim Benning.