Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL: Stralman trénoval s Tampou, ale ešte sa nevráti, Černáka chválil

Obranca Tampy Bay Lightning Erik Černák. Foto: TASR/AP

Tridsaťdvaročný Stralman chýba bleskom od 8. novembra pre zranenie hornej časti tela, ktoré utrpel v stretnutí s New York Islanders.

Tampa 9. decembra (TASR) - Do tréningu zámorského hokejového tímu Tampa Bay Lightning sa pred sobotňajším duelom NHL s Coloradom Avalanche zapojili aj zranené opory - brankár Andrej Vasilevskij a obranca Anton Stralman, ktorého počas absencie výborne zastúpil slovenský nováčik Erik Černák. Termín ich návratu do zápasovej akcie zatiaľ nie je známy.

Tridsaťdvaročný Stralman chýba "bleskom" od 8. novembra pre zranenie hornej časti tela, ktoré utrpel v stretnutí s New York Islanders. Vynechal už 15 zápasov, pričom takú dlhú absenciu lekári nepredpokladali. Jeho stav teraz posudzujú na týždňovej báze, najbližšia kontrola ho čaká 12. decembra. "Určite sa to každým dňom zlepšuje," povedal pre web Lightning skúsený Švéd a priznal, že čakanie na návrat je frustrujúce. Pokoj mu však dodáva fakt, že Tampa aj bez neho zbiera víťazstvá a je aktuálne najlepší tím NHL.

Šancu pri Stralmanovom zranení dostal Erik Černák a naplno ju využil. Dvadsaťjedenročný obranca odohral 14 zápasov za sebou, je spoľahlivý v obrane, prezentuje sa fyzickou hrou a presadil sa aj v ofenzíve, keď nazbieral štyri asistencie. "Černák prišiel a hrá veľa minút proti najlepším hráčom. Na to koľko má rokov a že nemal takmer žiadne skúsenosti, sa svojej úlohy zhostil veľmi dobre. Nemal to jednoduché, no zvládol to," chválil Stralman výkony mladého Slováka.

S Černákom v zostave vyhrali "Bolts" desať z trinástich duelov a aktuálne ťahajú päťzápasovú sériu víťazstiev. Kedy sa vráti Stralman do akcie, ešte nevie. "Určite to nechcem upomáhľať. Vrátim sa, až keď budem stopercentne v poriadku," dodal. Ruský brankár Vasilevskij chýba Tampe už 13 zápasov po tom, ako 14. novembra na tréningu v Pittsburghu utrpel zlomeninu kostičky v ľavej nohe.