Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL: St. Louis vyhralo v Toronte, Pietrangelo so 400. bodom v kariére

Alex Pietrangelo, archívna snímka. Foto: TASR/AP

V zostave domácich chýbal slovenský obranca Martin Marinčin.

New York 8. októbra (TASR) - Hokejisti obhajcu Stanleyho pohára zo St. Louis vyhrali v NHL na ľade Toronta 3:2. Rozhodujúci zásah strelil v 48. minúte obranca Alex Pietrangelo, pripísal si 400. bod v kariére a Blues zdolali Maple Leafs v siedmom vzájomnom zápase za sebou. V zostave domácich chýbal slovenský obranca Martin Marinčin.

Po bezgólovej prvej tretine otvoril v 29. minúte skóre duelu švédsky útočník Oskar Sundqvist, ale Blues sa z vedenia dlho netešili. "Javorové listy" totiž o tri minúty neskôr strelili dva rýchle góly a v priebehu 24 sekúnd zásahmi Frederika Gauthiera a Williama Nylandera otočili na 2:1. V poslednej minúte stredného dejstva však Brayden Schenn vyrovnal a o triumfe hostí rozhodol svojím druhým gólom v sezóne kapitán St. Louis Pietrangelo.

Blues neprehrali s Torontom od 2. januára 2016. "Hrá sa nám tu dobre, z hľadiska vždy ide veľká energia. Toronto malo šance, ale Binnington bol skvelý a podržal nás," povedal autor rozhodujúceho gólu pre nhl.com. Brankár St. Louis Jordan Binnington, ktorý si pripísal 32 úspešných zásahov, sa v rodnom Toronte predstavil prvýkrát v kariére. "Pred zápasom sa o tom veľa písalo, ale on tlak ustál, bol absolútne pokojný a vyrovnaný. Jeho nerozhodí nič a teraz to nebolo ináč," dodal Pietrangelo.

Prvýkrát v sezóne sa medzi strelcov nezapísal Auston Matthews a nebodoval ani kapitán Toronta John Tavares. "Tak ako v minulej sezóne, aj teraz nám ukázali, ako sa vyhrávajú zápasy. Hrali veľmi trpezlivo a čakali na svoje šance. Nehrali sme zle, ale nestačilo to," povedal Tavares. Ruský útočník Blues Vladimir Tarasenko odohral 500. zápas v NHL, Pietrangelo 23. víťazným gólom prekonal Ala MacInnisa a dostal sa na čelo historických štatistík St. Louis spomedzi obrancov.

V ďalšom stretnutí uspel Columbus nad Buffalom 4:3 po predĺžení. O víťazstve rozhodol Alexandre Texier a Blue Jackets sa tešili prvýkrát v sezóne. Nick Foligno obral o puk Jacka Eichela, našiel Texiera a mladý Francúz si otvoril strelecký účet v ročníku. "Foligno odviedol skvelú prácu. Kričal som si, asi ma nepočul, ale keď ma zbadal, že som voľný, hneď mi puk posunul," povedal strelec víťazného gólu pre nhl.com. "Modrokabátnici" viedli 2:0 aj 3:2, ale hostia vyrovnali 74 sekúnd pred koncom tretej časti pri hre šiestich proti štyrom po strele Victora Olofssona.

Columbus prestrieľal hostí v pomere 44:18. V bránke Sabres podal výborný výkon Linus Ullmark, ktorý chytil 40 striel, ale nezabránil prvej prehre Buffala v sezóne. "Nehrali sme našu hru, najmä v prvej tretine. Som rád, že sme napriek tomu ukázali charakter a vyrovnali sme. Linus nám dal šancu na dobrý výsledok, bol v bránke skvelý," povedal tréner Buffala Ralph Krueger.

NHL - sumáre:

TORONTO MAPLE LEAFS – ST. LOUIS BLUES 2:3 (0:0, 2:2, 0:1)
Góly:
32. Gauthier (Spezza, Petan), 32. Nylander (Ceci, Johnsson) - 29. Sundqvist (Barbašev, Binnington), 40. Schenn (Schwartz, Tarasenko), 48. Pietrangelo (Perron, Blais). Brankári: Andersen - Binnington, strely na bránku: 34:30, 19.466 divákov.

COLUMBUS BLUE JACKETS - BUFFALO SABRES 4:3 pp (2:0, 0:2, 1:1 - 1:0)
Góly:
19. Bjorkstrand (Jones, Werenski), 20. Atkinson (Wennberg, Dubois), 47. Foligno (Bemström, Texier), 63. Texier (Foligno) - 22. Johansson (Miller, Sheary), 32. Skinner, 59. Olofsson (Dahlin, Reinhart). Brankári: Korpisalo - Ullmark, strely na bránku: 44:18, 14.518 divákov.