Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

NHL: Platový strop hráčov sa zvýši na 75 miliónov dolárov

Foto: TASR/AP

Platové dno bude na úrovni 55,4 milióna USD, čo je oproti minulému ročníku nárast o 1,4 milióna. Liga sa druhý rok po sebe rozhodla sama výšku platového stropu nemeniť.

New York 19. júna (TASR) - Vedenie zámorskej hokejovej NHL spoločne s hráčskou asociáciou NHLPA oznámili, že platový strop pre sezónu 2017/2018 sa zvýši zo 73 na 75 miliónov dolárov. Platové dno bude na úrovni 55,4 milióna USD, čo je oproti minulému ročníku nárast o 1,4 milióna.

Liga sa druhý rok po sebe rozhodla sama výšku platového stropu nemeniť. Ten napriek tomu vzrastie o rovné dva milióny, keďže hráči využili tzv. eskalátor. Mierny nárast hornej hranice pomôže niekoľkým klubom, ktoré sú v náročnej platovej situácii, ako napríklad Chicago Blackhawks či Washington Capitals. Finančne skromnejšie tímy ako je Arizona Coyotes či Carolina Hurricanes zaujímali skôr výška platového dna, minimálne 55,4 mil. USD bude musieť vynaložiť na platy hráčov aj nový účastník profiligy Vegas Golden Knights. Informáciu priniesol portál tsn.ca.