Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

NHL: Columbus prišiel o Milana, z LA si stiahol Jussiho Jokinena

Jussi Jokinen. Foto: TASR/AP

Dvadsaťjedenročný krídelník Milano by mal pauzovať 4 až 6 týždňov. V 35 dueloch sezóny nazbieral 13 bodov.

New York 18. januára (TASR) - Klub zámorskej hokejovej NHL Columbus Blue Jackets si stiahol Jussiho Jokinena z listiny nechránených hráčov, kam ho predtým zaradilo vedenie Los Angeles Kings.

Columbus tak reagoval na zranenie mladíka Sonnyho Milana. Ten si ešte 8. januára v zápase s Torontom roztrhol šikmý sval brucha a teraz ho Blue Jackets zapísali na listinu zranených hráčov. "Stratili sme ďalšieho chalana, ktorý by mohol hrať v prvých troch útokoch. Aj keď to bolo s jeho výkonmi v tejto sezóne trochu ako na hojdačke, nazbieral osem gólov a päť asistencií. Keď sa zranil, potrebovali sme doplniť počet 12 útočníkov v tíme, preto sme si stiahli Jokinena," povedal pre portál nhl.com generálny manažér Columbusu Jarmo Kekäläinen.

Dvadsaťjedenročný krídelník Milano by mal pauzovať 4 až 6 týždňov. V 35 dueloch sezóny nazbieral 13 bodov. O trinásť rokov starší Jokinen odštartoval ročník v Edmontone, za ktorý nastúpil na 14 duelov, a potom si ho zobrali LA Kings. V ich drese pridal 18 štartov a dokopy zaznamenal jeden gól a šesť asistencií. V základnej časti NHL odohral celkovo 923 zápasov a získal 552 bodov (187+365), v 54 stretnutiach play off pridal 32 bodov (17+15).

Columbusu by mal byť skúsený Fín k dispozícii už v noci na piatok proti Dallasu Stars. "Poznáme ho veľmi dobre, vie hrať v strede aj na krídle, je dobrý na vhadzovaní a vie hrať aj v presilovkách a oslabeniach. V NHL bol dlho dobrý hráč a veríme, že nám dodá veľké skúsenosti a univerzálnosť," povedal Kekäläinen.

Columbus zároveň povolal z farmy Cleveland Monsters v AHL dvadsaťdvaročného Tylera Motteho. Ten odohral v drese Blue Jackets v tejto sezóne 29 duelov (3+1), v deviatich v AHL získal osem bodov (6+2).