Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

NHL: Bruins s Chárom zdolali Montreal

Hráč Ondřej Kaše z Anaheimu Ducks sa teší z gólu v zápase zámorskej NHL proti Pittsburghu Penguins 17. januára 2018 v Anaheime. Foto: TASR/AP

Bruins bodovali už v 14. zápase v rade a upevnili si druhú pozíciu v tabuľke Atlantickej divízie.

Boston 18. januára (TASR) - Hokejisti Bostonu vedení kapitánom Zdenom Chárom zdolali v noci na štvrtok v zámorskej NHL na domácom ľade Montreal Canadiens 4:1 a upevnili si druhú pozíciu v tabuľke Atlantickej divízie. Bruins bodovali už v 14. zápase v rade.

Trénerovi hostí Claudeovi Julienovi sa tak nevydaril návrat do Bostonu, ktorý viedol v rokoch 2007-2017 a v roku 2011 s ním získal slávny Stanleyho pohár. Skúsený kouč sa postavil proti svojim bývalým zverencom prvýkrát od svojho odvolania vo februári minulého roka. Chára bol s 21:52 minútami najvyťaženejším korčuliarom svojho tímu, slovenský obranca si pripísal jeden plusový bod.

"Momentálne máme veľmi dobrý pocit z našej hry. Vieme, že ak budeme tvrdo pracovať a plniť naše defenzívne povinnosti, tak sa to v priebehu 60 minút odrazí aj v ofenzíve a vytvoríme si šance. Je to proste dôvera v náš systém," pochvaľoval si obranca "medveďov" Torey Krug.

Montreal mal výborný vstup do zápasu, keď sa už po 31 sekundách presadil premiérovo v profilige Jakub Jeřábek. Český obranca pritom chcel len prihrať Maxovi Paciorettymu, no puk sa odrazil od Cháru do siete. Bruins vyrovnali v 7. minúte, keď rozvlnil sieť David Pastrňák a v ďalšom priebehu dávali góly už iba domáci. Postupne skórovali Ryan Spooner, Brad Marchand a David Krejčí. "Nie je tragédia, keď takto skoro v zápase prehrávate o jeden gól. Vedeli sme, že máme stále takmer 60 minút, mohli sme to otočiť a to sme aj spravili. Bol to pre nás dobrý zápas," uviedol Marchand.

Juliena privítali v TD Garden počas prvej prestávky videospomienkou s jeho najlepšími momentmi v Bostone. "Vždy je to niečo, čoho sa trochu obávate, pretože je to emotívne a vy musíte udržať emócie na uzde, aby ste mohli odtrénovať zápas. Oceňujem, čo pre mňa urobili a o tejto organizácii, ktorá mi dala príležitosť stráviť tu desať rokov, môžem hovoriť len v dobrom," povedal Julien.

V druhom nočnom dueli si domáci Anaheim poradil s obhajcom titulu Pittsburghom 5:3. Základ triumfu položil v druhej tretine, ktorú vyhral jasne 4:0. Penguins tak prišli o štvorzápasovú víťaznú sériu. "Spravili sme pár dobrých vecí, no v druhej tretine sme urobili niekoľko veľkých chýb. Keď dostanete toľko gólov a dovolíte toľko prečíslení v takom krátkom čase, dostanete sa do veľmi ťažkej situácie," poznamenal kapitán "tučniakov" Sidney Crosby.

"Myslím si, že sme odviedli dobrú prácu. Mali sme zopár výborných akcií, dobre sme blokovali strely, čistili priestor a výborne nám zachytal brankár. Pre náš tím je to dôležité víťazstvo," povedal útočník "káčerov" Adam Henrique.

Kapitán Ryan Getzlaf zaznamenal 600. asistenciu v základnej časti NHL, čo sa mu podarilo ako prvému hráčovi v histórii Anaheimu. Jevgenij Malkin dal svoj 20. gól a túto hranicu pokoril v desiatej sezóne v drese Pittsburghu. Okrem neho sa to podarilo len trojici Mario Lemieux (12 sezón), Jaromír Jágr (11) a Crosby (10).

sumáre NHL:



BOSTON BRUINS - MONTREAL CANADIENS 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Góly: 7. Pastrňák (Bergeron, Marchand), 23. Spooner (Krejčí, DeBrusk), 44. Marchand (Bergeron, Krug), 57. Krejčí (Backes) - 1. Jeřábek (Hudon, Byron). Brankári: Rask - Price, strely na bránku: 32:22, 17.565 divákov.



ANAHEIM DUCKS - PITTSBURGH PENGUINS 5:3 (0:1, 4:0, 1:2)

Góly: 25. Rakell (Getzlaf, Beauchemin), 26. Henrique (Kaše, Ritchie), 30. Wagner (Silfverberg, Fowler), 39. Kaše, 60. Lindholm - 19. Malkin (Hörnqvist, Hagelin), 49. Kessel (Crosby, Schultz), 55. Guentzel (Kessel, Crosby). Brankári: Gibson - Jarry, strely na bránku: 33:33, 17.291 divákov.



Slovák v akcii:

Zdeno Chára (Boston) 21:52 0 0 0 +1 0 0

/minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/