Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Newcastle nestačil na Tottenham, Benitez: Boli sme blízko bodu

Na archívnej snímke Rafael Benitez. Foto: TASR/AP

V drese domácich predviedol niekoľko veľmi dobrých zákrokov slovenský brankár Martin Dúbravka, no jeho výkon nestačil na body.

Londýn 12. augusta (TASR) - Futbalisti Newcastleu United vstúpili do novej sezóny anglickej Premier League prehrou na vlastnom štadióne s Tottenhamom Hotspur 1:2. V drese domácich predviedol niekoľko veľmi dobrých zákrokov slovenský brankár Martin Dúbravka, no jeho výkon nestačil na body.

Všetky góly padli v úvode zápasu. Skóre otvoril v 8. minúte hosťujúci obranca Jan Vertonghen, ktorého hlavička prešla podľa technológie za bránkovú čiaru iba o necelý centimeter. O tri minúty neskôr vyrovnal takisto hlavou domáci Joselu a víťazný gól Tottenhamu strelil v 18. minúte Dele Alli, ktorý sa do tretice presadil hlavou. "Je dôležité, že sme ligu odštartovali ziskom troch bodov. Čaká na nás dlhá sezóna a toto je pre nás pozitívny začiatok," povedal autor rozhodujúceho zásahu pre Sky Sports. V ďalšom priebehu stretnutia si oba tímy vypracovali niekoľko možností, ale zverenci Mauricia Pochettina už doviedli duel do úspešného konca.

Argentínsky tréner je rád, že jeho mužstvo neopustili v lete dôležité opory: "Rozhodli sme sa udržať najlepších hráčov a celý káder pohromade. Je to odvážne rozhodnutie, ale našim hráčom dôverujeme a veríme v naše schopnosti. Najdôležitejšie je, že myslíme pozitívne. V tejto sezóne chceme dosiahnuť čo najviac. Zápas s Newcastleom bol náročný, ukázali svoju kvalitu a my sme radi, že sme vyhrali."

Španielsky kouč Rafael Benitez videl napriek prehre vo výkone Newcastleu pozitíva: "Zaslúžili sme si aspoň bod. Bojovali sme až do konca a v druhom polčase sme si vypracovali viacero šancí. Trafili sme aj žrď, boli sme blízko zisku aspoň jedného bodu. Doplatili sme na chyby, ale treba uznať aj kvalitu súpera. Pre mňa je podstatné, že sme sa nevzdali v žiadnom momente."