Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Nemecký futbalista Gomez verí, že konečne zlomil gólové suchoty

Nemecký útočník Mario Gomez oslavuje gól do siete Portugalska. Foto: TASR/AP

Dvadsaťšesťročný zakončovateľ sa stal v Nemecku terčom žartíkov, keď sa mu nepodarilo rozvlniť sieť v ôsmich po sebe idúcich zápasoch na majstrovstvách Európy 2008 a majstrovstvách sveta 2010.

Gdaňsk 11. júna (TASR) – Nemecký futbalový reprezentant Mario Gomez konečne zlomil gólové "prekliatie" na veľkých reprezentačných turnajoch.

Dvadsaťšesťročný zakončovateľ sa stal v Nemecku terčom žartíkov, keď sa mu nepodarilo rozvlniť sieť v ôsmich po sebe idúcich zápasoch na majstrovstvách Európy 2008 a majstrovstvách sveta 2010. V sobotu však zaznamenal jediný gól Nemecka v dueli B-skupiny proti Portugalsku.

"Je pravda, že to bol môj najlepší a najdôležitejší gól v kariére," vyhlásil Gomez. Kanonier Bayernu skóroval v 72. minúte, teda v čase, keď pri postrannej čiare čakal Miroslav Klose, ktorý ho následne nahradil. "Futbal vie byť zvláštny. Vedel som, že Miro čaká na lavičke a v určitom bode zápasu príde na hraciu plochu. Videl som ho čakať pri čiare, ale stále som si hovoril, že mám čas ešte na jednu príležitosť. Potom lopta pristála na mojej hlave," dodal Gomez.

K jedinému strelcovi nemeckého výberu bol veľmi kritický bývalý nemecký reprezentant Mehmet Scholl. Podľa Scholla strávil Gomez veľkú časť stretnutia ležaním na zemi a nepomáhal tak svojim spoluhráčom. Svojho zverenca sa však zastal lodivod národného výberu Joachim Löw. "Mario je silná osobnosť, ktorá si musela prejsť množstvom problémov, najmä v reprezentácii. Vždy sa mu podarilo vrátiť na vrchol. Vie, čo si môže a čo nemôže dovoliť," uviedol populárny "Jogi".

Druhý zápas v rámci B-skupiny čaká Nemecko vo stredu proti Holandsku.