Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Nellis zamieril zo Spišskej Novej Vsi do Vítkovíc

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Nellis odohral v priebehu dvoch sezón na Spiši 100 stretnutí v základnej časti a nazbieral 67 bodov (38+29).

Ostrava/Spišská Nová Ves 30. apríla (TASR) - Kanadský hokejista Anthony Nellis po dvoch sezónach strávených v HK Spišská Nová Ves zamieril do českej extraligy. Dvadsaťdeväťročný útočník bude od nasledujúceho ročníka obliekať dres HC Vítkovice.

Nellis sa výraznou mierou podieľal na historickej sezóne Spišiakov, v ktorej "rysy" postúpili do finále play off Tipos extraligy, no v ňom podľahli Nitre 0:4 na zápasy. Nellis odohral v priebehu dvoch sezón na Spiši 100 stretnutí v základnej časti a nazbieral 67 bodov (38+29). Ďalších 26 duelov pridal v play off, pričom v tohtoročnej vyraďovačke bol so siedmimi gólmi najlepší strelec svojho tímu. Do ostravského klubu zamieri spolu s Nellisom aj Vlastimil Wojnar, tréner Spišskej Novej Vsi.

"Prichádza k nám poctivý a pracovitý hráč, ktorému sa v uplynulých sezónach darilo na Slovensku a teraz chce dokázať svoje kvality v českej extralige. Určite je pre nás výhoda, že hral pod naším novým koučom Wojnarom, takže tréneri vedia, aký je Anthony charakterovo a čo od neho môžu očakávať," uviedol pre klubový web športový riaditeľ Vítkovíc Roman Šimíček.