Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Najlepší hráč tímu VHL Ižstal Iževsk dostane za odmenu pušku AK-47

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Nápad sa stretol s pozitívnou odozvou, kapitán tímu Anton Kočurov zažartoval, či si môžu aj zastrieľať, ocenený Kononov so smiechom odpovedal, že slabé výkony môžu spraviť terč zo samotných hráčov.

Iževsk 13. septembra (TASR) - Ruský účastník Vyššej hokejovej ligy Ižstal Iževsk vymyslel kurióznu odmenu pre svojho najlepšieho hráča zápasu. Klub sídli v meste, ktoré preslávila produkcia ikonickej útočnej pušky AK-47, a práve táto zbraň je odmena pre miestneho hokejistu s honorom najlepšieho hráča duelu.

Tímu však bude k dispozícii iba jeden putovný kus. Ako prvý dostal netradičnú cenu brankár Saveľ Kononov. "Páni, predstavujem vám novú tradíciu. Sme zo zbrojárskeho, Kalašnikovho, mesta, po každom zápase, v ktorom sa niekto z vás stane najlepším hráčom, dostanete od predchodcu túto pušku," povedal pri inaugurálnom odovzdávaní tréner Ramil Saifullin.

Nápad sa stretol s pozitívnou odozvou, kapitán tímu Anton Kočurov zažartoval, či si môžu aj zastrieľať, ocenený Kononov so smiechom odpovedal, že slabé výkony môžu spraviť terč zo samotných hráčov. "A ako vezmeme zbraň na vonkajšie zápasy?" opýtal sa jeden z hráčov. "K súperom budeme brať drevenú repliku," vyriešil problém tréner Saifullin. Informoval o tom web BBC.