Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Nadal sa odhlásil aj z US Open pre boľavé koleno

Španielsky tenista Rafael Nadal Foto: TASR/AP

Nadal sa pre zranenie kolena nezúčastnil ani na olympijských hrách v Londýne, vynechal i turnaje Masters v Toronte a Cincinnati.

Madrid 15. augusta (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal sa pre pretrvávajúce problémy s kolenom odhlásil zo záverečného grandslamového turnaja roka US Open, ktorý odštartuje v New Yorku 27. augusta. Tretí hráč svetového rebríčka ATP mal vo Flushing Meadows obhajovať vlaňajšie finále. Nadal sa pre zranenie kolena nezúčastnil ani na olympijských hrách v Londýne, vynechal i turnaje Masters v Toronte a Cincinnati.

"S veľkým smútkom musím oznámiť, že som sa odhlásil z US Open. Nie som pripravený hrať, pretože som sa ešte nezotavil zo zranenia kolena. Mrzí ma to o to viac, že fanúšikovia v New Yorku vždy dokážu vytvoriť skvelú atmosféru a podporujú ma. Budete mi veľmi chýbať," uviedol Nadal vo svojom vyhlásení. Španiel v roku 2010 na US Open skompletizoval svoju grandslamovú zbierku, vlani sedemnásobný šampión Roland Garros prehral v dueli o titul so Srbom Novakom Djokovičom.