Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Medzinárodná tenisová federácia: Nadal a Muguruzová sú majstrami sveta

Španielsky tenista Rafael Nadal. Foto: TASR/AP

Nadal vyhral grandslamové turnaje Roland Garros a US Open, do finále sa prebojoval na Australan Open. Muguruzová zvíťazila vo Wimbledone a je prvou Španielkou po 13. rokoch s titulom majsterky sveta.

Berlín 8. decembra (TASR) - Medzinárodná tenisová federácia (ITF) ocenila Rafaela Nadala a Garbine Muguruzovú titulmi majstrov sveta za rok 2017. Nadal získal prestížnu cenu tretíkrát v kariére, Muguruzovú poctili premérovo.

Tridsaťjedenročný Nadal vyhral grandslamové turnaje Roland Garros a US Open, do finále sa prebojoval na Australan Open. O sedem rokov mladšia Muguruzová zvíťazila vo Wimbledone a stala sa prvou Španielkou po trinástich rokoch s titulom majsterky sveta ITF, naposledy ňou bola Arantxa Sanchezová-Vicariová.

Na snímke Garbine Muguruzová Blancová pózuje s trofejou.
Foto: TASR/AP


Prvýkrát od roku 1998 získali túto prestížnu cenu tenisti z jednej krajiny. Naposledy sa to podarilo americkej dvojici Pete Sampras - Lindsay Davenportová.

V ženskej štvorhre sú majstrami sveta 2017 Švajčiarka Martina Hingisová s Chan Yun-Jan z Taiwanu. Medzi mužmi triumfovala poľsko-brazílska dvojica Lukasz Kubot - Marcelo Melo.

Všetkých víťazov dekorujú 5. júna 2018 počas Roland Garros. Informovala o tom agentúra DPA.