Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Na Nepela Trophy sa opäť predstaví kvalita z Ruska či Japonska

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Bratislavský ľad privíta vyše 60 pretekárov z 24 krajín (16 mužov, 19 žien a 13 tanečných párov).

Bratislava 19. septembra (TASR) - V piatok a v sobotu sa v Bratislave uskutoční už 27. ročník krasokorčuliarskeho Memoriálu Ondreja Nepelu. Na zimnom štadióne, ktorý nesie meno práve slovenského olympijského šampióna zo Sappora 1972, sa predstavia viacerí kvalitní svetoví krasokorčuliari ako Rusi Alexander Samarin, Marian Sockovová a Viktoria Sinicinová s Nikitom Kacalapovom či Talian Matteo Rizzo a sólistky z Japonska. Súťaž je zaradená do série pretekov ISU Challenger Series.

Bratislavský ľad privíta vyše 60 pretekárov z 24 krajín (16 mužov, 19 žien a 13 tanečných párov). Slovensko budú reprezentovať sólisti Ema Doboszová a Michael Neumann s Marcom Klepochom. Medzi ženami sa očakávajú kvalitné výkony najmä v podobe ruských pretekárok, Alexandra Trusovová je juniorská majsterka sveta. Tanečníci Sinicinová s Kacalapovom sú úradujúci vicemajstri sveta, Talian Rizzo získal na predchádzajúcich ME bronz. Chýbať budú pôvodne avizované veľké mená Michail Koľjada či slovenská jednotka Nicole Rajičová.

"Diváci sa majú určite na čo tešiť, hoci Rus Koľjada nám účasť odriekol a Nicole má pracovné povinnosti v Bruseli. Máme tu však svetových aj európskych medailistov a v nahlásených programových komponentoch aj štvorité skoky, čo je záruka svetového krasokorčuľovania. Fanúšikovia tak na vlastné oči budú môcť vidieť medzi ženami 4-tulup od Rusiek či trojitý axel od Japoniek. Samarin a Rizzo patria do svetovej špičky, rovnako tak ruskí tanečníci," povedal pre TASR predseda výkonného výboru Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu (SKrZ) Jozef Beständig.

"Čo sa týka Slovákov, veríme, že Michal aj Marco predvedú solídne výkony. Všetci tiež očakávame seniorský debut Emy Doboszovej, ktorá to chce skúsiť aj s výhľadom na januárové ME v Grazi. Slovensko má vďaka Rajičovej dve miestenky na ME, a keďže Silvia Hugecová oznámila koniec súťažnej kariéry, Doboszová je adeptka na Európu. Uvidíme," dodal bývalý olympionik. Minuloročné triumfy obhajujú len Sinicinová s Kacalapovom, Japonka Rika Kihirová ani Koľjada neštartujú. Pred rokom sa konala aj súťaž športových dvojíc, vyhrali ju Američania Ashley Cainová a Timothy LeDuc, tento rok však športovky z programu vypadli.

Podujatie sa uskutoční pod záštitou primátora hlavného mesta SR Bratislava, vstupenky sú v predaji v sieti ticketportal.

Program 27. ročníka Memoriálu Ondreja Nepelu (Nepela Trophy 2019):

piatok 20. septembra:
od 14.00: ženy – krátky program, tance na ľade - rytmický tanec, muži – krátky program

sobota 21. septembra:
od 11.00: ženy – voľná jazda, tance na ľade – voľný tanec, muži – voľná jazda