Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

MS klubov: Al-Ain zdolal Wellington v rozstrele

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Víťaz otváracieho duelu sa vo štvrťfinále stretne s tuniským tímom Esperance S. de Tunis. Druhú štvrťfinálovú dvojicu vytvoria mexický Chivas Guadalajara a japonská Kašima Anthlers.

Al-Ain 12. decembra (TASR) - Futbalisti domáceho Al-Ain SCC postúpili do štvrťfinále MS klubov Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA v Spojených arabských emirátoch. V stredajšom dueli o postup do vyraďovačky zdolali novozélandský Team Wellington 4:3 v rozstrele zo značky pokutového kopu. V riadnom čase i po predĺžení sa duel skončil nerozhodne 3:3, keď Al-Ain zmazal trojgólové manko.

Víťaz otváracieho duelu sa vo štvrťfinále stretne s tuniským tímom Esperance S. de Tunis. Druhú štvrťfinálovú dvojicu vytvoria mexický Chivas Guadalajara a japonská Kašima Anthlers. Víťazi Pohára osloboditeľov a Ligy majstrov River Plate s Realom Madrid si na svojich súperov počkajú až v semifinále. Real nastúpi proti víťazovi súboja medzi Chivasom a Kašimou. Finále aj zápas o 3. miesto sú na programe 22. decembra.

Real sa pokúsi o štvrtý triumf na MS klubov v priebehu uplynulých piatich rokov. Ešte nikomu sa nepodarilo vyhrať túto súťaž trikrát za sebou. Vo vlaňajšom finále "biely balet" zdolal brazílske Gremio Porto Alegre 1:0 gólom Cristiana Ronalda.


MS klubov - o postup do štvrťfinále

Al-Ain SCC – Team Wellington 3:3 po predĺžení (3:3, 1:3), 4:3 v rozstrele z 11 m

Góly: 45.+1 Shiotani, 50. Doumbia, 87. Berg – 12. Barcia, 15. Clapham, 45. Ilich, ČK: 120.+1 Abdulrahman (Al-Ain)


Ďalší program MS klubov



15. decembra - štvrťfinále

Kašima Anthlers - Chivas Guadalajara

Esperance S. de Tunis - Al-Ain SCC

18. decembra - zápas o 5. miesto

18. decembra - prvé semifinále

River Plate - Esperance S. de Tunis/Al-Ain

19. decembra - druhé semifinále

Kašima Anthlers/Chjvas Guadalajara - Real Madrid

22. decembra - finále, zápas o 3. miesto