Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

MOV prehodnocuje systém predaja vstupeniek na ZOH v Soči

Foto: TASR/AP

Reaguje tak na medializované informácie o tom, že vstupenky na tohtoročnú londýnsku olympiádu skončili na čiernom trhu.

Londýn 19. júna (TASR) - Medzinárodný olympijský výbor (MOV) kontroluje akým spôsobom sa budú predávať vstupenky na XXII. zimné olympijské hry v Soči 2014. Reaguje tak na medializované informácie o tom, že vstupenky na tohtoročnú londýnsku olympiádu skončili na čiernom trhu.

MOV podľa informácií z prostredia organizácie prehodnocoval rôzne možnosti, ako sa vstupenky na podujatia v Soči budú predávať, konkrétny plán však ešte údajne nie je dokončený. Podľa zdroja, ktorý nechcel byť menovaný, sa zvažovalo množstvo vnútorných opatrení. Výbor cez víkend vyšetroval správu od britského periodika Sunday Times o tom, že národné olympijské výbory a autorizovaní predajcovia vstupeniek porušili pravidlá predaja lístkov na londýnsku olympiádu. Obvinenia taktiež predložili Etickej komisii MOV.

Periodikum informovalo o tom, že množstvo národných výborov a predajcov ponúkali vstupenky za vysoké ceny mimo svojho územia. "MOV sa obvineniami veľmi vážne zaoberá. Ak došlo k porušeniu pravidiel, organizácia k veci zaujme vhodný postoj," uvádza sa vo vyhlásení MOV, sídliaceho vo Švajčiarsku. "Autorizovaní predajcovia lístkov sú autonómnou organizáciou, v prípade potvrdenia podozrení im však MOV bez váhania uloží najprísnejšie sankcie," píše sa vo vyhlásení.

Olympiáda v Londýne sa začne 27. júla a na väčšinu podujatí sa už vstupenky vypredali, pričom viac ako milión ľudí bolo v snahe získať lístok neúspešných.