Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Tím ARC Bratislava skončil na tretej priečke vo Fudži

Na snímke slovenský automobilový pretekár Miroslav Konôpka. Foto: TASR/Pavol Zachar

Preteky sa pre ARC nezačali dobre. Miro Konôpka v prvej zákrute dostal ranu na zadné koleso a po hodinách sa prepadol na posledné miesto.

Fudži 9. decembra (TASR) - Slovenský tím ARC Bratislava s pilotom Mirom Konôpkom obsadil v nedeľu v japonskom Fudži v rámci 2. kola Ázijskej Le Mans série celkovú tretiu priečku, vo svojej triede bol najlepší. Posádke Miro Konôpka, Kchang Ling (Čína), Darren Burke (V.Brit.) patrí tretia pozícia aj v celkovom hodnotení seriálu. Pred ARC boli len profesionálne posádky stajní Algarve Pro Racing a United Autosport (Paul di Resta, bývalý jazdec F1).

Preteky sa pre ARC nezačali dobre. Miro Konôpka v prvej zákrute dostal ranu na zadné koleso a po hodinách sa prepadol na posledné miesto. Vinu za tento incident dali Američanovi Markovi Pattersonovi z tímu Algarve Pro Racing, ktorý si tak musel odpykať trest prejazdu boxovou uličkou. Konôpka sa postupne sa musel prebojovať dopredu, no nebolo to vôbec jednoduché.

"Každé GT, každý jazdec LMP3 sa so mnou snažil bojovať, žiadnu pozíciu mi nedarovali. V závere sa tu doslova rozpútalo peklo. Teplota klesla z 10 stupňov na štarte na asi štyri. Začalo pršať a dokonca snežiť. Také náročné podmienky som snáď ešte nezažil," uviedol v tlačovej správe Konôpka.

V triede AM sa ARC Bratislava delí v seriáli o prvú priečku so stajňou #23 United Autosports. ARC Bratislava. "Na ťažkom okruhu v extrémnych podmienkach sme podali fantastický výkon,“ zhodnotil šéf tímu Miro Konôpka. "Dokázali sme všetkým, že sa vieme popasovať s nepriaznivými okolnosťami a zaslúžene sme sa dostali na stupne víťazov."