Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Maskotom šampionátu v hokeji je medveď, o mene rozhodnú fanúšikovia

Ilustračný záber. Foto: TASR/Martin Baumann

Maskot s podobizňou medveďa vystrieda vlka Gooolyho, ktorý zabával fanúšikov na šampionáte v roku 2011.

Bratislava 15. augusta (TASR) - Maskotom hokejových MS 2019 na Slovensku je medveď. Organizačný výbor v stredu predstavil jeho vizuál, o jeho mene rozhodnú fanúšikovia v hlasovaní na oficiálnom facebookovom profile šampionátu.

Maskot s podobizňou medveďa vystrieda vlka Gooolyho, ktorý zabával fanúšikov na šampionáte v roku 2011. "Veríme, že hokejový maco prinesie nášmu tímu, ale aj ostatným účastníkom majstrovstiev veľa šťastia a zároveň si dokáže získať srdcia fanúšikov bez ohľadu na ich národnú príslušnosť," uviedol riaditeľ organizačného výboru MS Igor Nemeček.

Maskot MS 2019 v hokeji na Slovensku.
Foto: SZĽH


Na tvorbe nového maskota pracoval tím zložený z dizajnérov, ideamakerov a ilustrátora. Kreatívny proces trval niekoľko mesiacov a pozostával z viacerých fáz. "Medveď sa stal favoritom spomedzi troch návrhov, pričom všetky verzie boli naozaj silné. Rozhodovalo sa medzi baranom, vlkom a medveďom," dodal Juraj Dvorecký, kreatívny riaditeľ agentúry Wiktor Leo Burnett, ktorá vizuál navrhla.

Maskot má okrem hokejového výstroja aj doplnky inšpirované slovenským folklórom. Bačovský opasok a pastiersky klobúk z neho robia "skutočného slovenského junáka pripraveného čeliť výzvam". Jeho základné hokejové držanie tela dopĺňajú pózy vychádzajúce zo slovenských ľudových tancov, ktoré ešte viac podporujú jeho národný charakter.

Meno nového maskota zatiaľ nie je známe, o jeho podobe budú od stredy dvojkolovo rozhodovať fanúšikovia na oficiálnom facebookovom profile majstrovstiev s názvom 2019 IIHF Ice Hockey World Championship Slovakia. Hlasovať môžu do 27. augusta, organizačný výbor potom vyberie dva najzaujímavejšie a najvhodnejšie názvy, o ktorých budú fanúšikovia hlasovať v druhom kole od 22. septembra.