Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Mario Gomez po štvorgólovej kanonáde proti Bazileju stíha Messiho

Foto: TASR/AP

Gomez trafil v tohtosezónnej edícii Ligy majstrov do čierneho už 10-krát.

Mníchov 14. marca (TASR) - Sedem presných zásahov v priebehu štyroch dní - taká je bilancia prebudeného kanoniera mníchovského Bayernu Maria Gomeza. Po hetriku do siete Hoffenheimu sa nemecký reprezentant v osemfinálovej odvete futbalovej Ligy majstrov "vyvŕšil" na švajčiarskom šampiónovi FC Bazilej. Stal sa ôsmym hráčom v histórii prestížnej súťaže, ktorý strelil v jednom zápase štyri góly.

Gomez trafil v tohtosezónnej edícii LM do čierneho už 10-krát a stíha Argentínčana Lionela Messiho, ktorý má na konte 12 gólov. V utorňajšom dueli proti Bazileju profitoval z presných centrov Franka Riberyho a Arjena Robbena z krídelných priestorov.

"Teší ma, že som sa strelecky chytil. Moje góly sú dôkazom toho, že sa darí celému mužstvu. Veľmi nám pomohlo vysoké bundesligové víťazstvo nad Hoffenheimom, dodalo nám veľa sebavedomia. Proti Bazileju sme začali tam, kde sme skončili v sobotu a predviedli sme ďalšie výborné predstavenie. Máme veľmi vysoké ciele v Lige majstrov i v domácej súťaži. Ak ich chceme dosiahnuť, musíme pokračovať v nastúpenom trende," povedal nemecký zakončovateľ.

Po príchode do Bayernu bol Gomez dlho iba tieňom útočníka, ktorý trhal siete v drese VfB Stuttgart. V uplynulej sezóne sa začal presadzovať viac, v súťažných zápasoch strelil 39 gólov a šesťkrát zaznamenal hetrik.

"Som veľmi rád, že Mario postupne našiel streleckú formu. Pamätám si na zápasy, keď som ho musel striedať a fanúšikovia ho pri odchode z ihriska vypískali. Teraz dáva góly ako na bežiacom páse. Útočník potrebuje podporu a naši stredopoliari, najmä krídelníci Ribery s Robbenom, ho zásobujú veľmi dobrými loptami," povedal tréner Bayernu Jupp Heynckes.