Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 7. jún 2024Meniny má Róbert
< sekcia Šport

Marián Vajda pomôže Národnému športovému centru

Marián Vajda Foto: TASR/Michal Svítok

Tréner mužskej svetovej tenisovej jednotky Novaka Djokoviča si prišiel prezrieť priestory a možnosti strediska pre testovanie špeciálnych pohybových schopností i identifikáciu mládežníckych talentov.

Bratislava 12. marca (TASR) - Do Národného športového centra v Bratislave v pondelok zavítal Marián Vajda - tréner mužskej svetovej tenisovej jednotky Novaka Djokoviča.

V rámci krátkeho pobytu na Slovensku si na pozvanie Richarda Galoviča, projektového manažéra NŠC pre športové činnosti, prišiel prezrieť priestory a možnosti strediska pre testovanie špeciálnych pohybových schopností i identifikáciu mládežníckych talentov.

"Sme šťastní, že Marián Vajda, aktuálne najúspešnejší slovenský tréner a celosvetovo uznávaný odborník, prijal našu ponuku na spoluprácu. Napriek svojim povinnostiam sa stane naším externým konzultantom pre vypracovanie nových moderných testovacích batérií, na základe ktorých budeme vedieť kvalitnejšie identifikovať mládežníčke talenty v tenise a optimalizovať ich tréningové procesy. Je to súčasť našej stratégie prinášať do slovenského športu nové impulzy a vysokú kvalitu," povedal Galovič pre oficiálnu stránku NŠC.

Vajda si podľa vlastných slov veľmi váži možnosť pomôcť doma pri hľadaní talentov. "Som časovo veľmi obmedzený, ale rád pomôžem. Na Slovensku máme mnoho talentovaných športovcov v mládežníckych kategóriách, ktorých však doterajší tréningový systém len výnimočne dokázal etablovať medzi absolútnu svetovú elitu v dospelom veku. Budem sa preto snažiť ponúknuť svoje skúsenosti, aby sme našli cestu, ako nasmerovať talenty pri ich ceste do absolútnej svetovej špičky," povedal úspešný kouč srbského tenistu.