Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

VIDEO: Polícia zverejnila video dopujúceho Haukeho počas MS

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Spoločne s ním zadržali ďalších štyroch pretekárov. Rakúšana Dominika Baldaufa, dvoch Estóncov Karela Tammjärva a Andreasa Veerpala a dvojnásobného bronzového medailistu z MS Alexeja Poltoranina.

Seefeld 1. marca (TASR) - Rakúska polícia vo štvrtok zverejnila video z antidopingovej razie na majstrovstvách sveta v severských lyžiarskych disciplínach v Seefelde. Na nahrávke je zachytený domáci bežec na lyžiach Max Hauke priamo pri aplikácii krvného dopingu.

Spoločne s ním zadržali ďalších štyroch pretekárov. Rakúšana Dominika Baldaufa, dvoch Estóncov Karela Tammjärva a Andreasa Veerpala a dvojnásobného bronzového medailistu z MS Alexeja Poltoranina. Počas šestnástich razií v Rakúsku a Nemecku zatkli deväť ľudí.



Všetkých piatich športovcov už medzičasom prepustili. Najprv vo štvrtok Rakúšanov a Poltoranian, v piatok ich nasledovali po výsluchoch Estónci. Podľa medializovaných informácií sa všetci priznali ku krvnému dopingu. Agentúra APA s odvolaním sa na nemecké periodikum Bild informovala, že s úradmi spolupracuje aj športový lekár, ktorého zadržali v Erfurte a momentálne sa nachádza vo väzbe v Mníchove.