Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Litva v prípravnom zápase s Macedónskom prehrala 0:1

Goran Pandev sa teší z jediného streleného gólu v zápase. Foto: TASR/AP Photo

Generálka na úvodný zápas so Slovenskom hráčom Litvy nevyšla.

Skopje 16. augusta (TASR) - Futbalistom Litvy nevyšla generálka na úvodný zápas kvalifikácie MS 2014 proti Slovensku (7. septembra vo Vilniuse). Pobaltský tím prehral v prípravnom dueli v Skopje s Macedónskom 0:1. O triumfe domácich rozhodol v 54. minúte skúsený útočník Goran Pandev.

V úvodnom polčase videli diváci na Národnom štadióne Filipa II. iba málo vzruchu, dianie sa väčšinou odohrávalo medzi šestnástkami. V 35. minúte vyskúšal z priameho kopu pozornosť macedónskeho brankára Danilievičus, no Bogatinov si s pokusom litovského kapitána poradil. Po zmene strán Macedónci zvýšili aktivitu a v 54. minúte sa po kombinačnej akcii dočkali vedúceho gólu zásluhou Pandeva. Domáci mohli do konca zápasu ešte víťazstvo prikrášliť, Litvu však viacerými dobrými zákrokmi podržal brankár Karčemarskas.


Sumár:

Macedónsko - Litva 1:0 (0:0)
Gól:
54. Pandev, 7000 divákov

zostava Litvy: Karčemarskas - Radavičius, Andruškievičus (80. Kijanskas), Žaliükas, Klimavišius - Borovskij, E. Českauskis (62. Šemberas), Mikoliünas (46. D. Českauskis), Panka - Danilievičus (71. Labukas), Šemas (79. Rimkevičius)