Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Lalkovič po zranení trénuje s klubom ADO Den Haag

Slovenský futbalista Milan Lalkovič (vľavo) v zápase kvalifikácie na ME 2013 hráčov do 21 rokov vo futbale medzi Slovenskom a Lotyšskom 3. júna 2011 v Zlatých Moravciach. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Slovenský futbalový talent Milan Lalkovič sa zranil na konci februára tohto roka počas duelu medzi klubmi ADO Den Haah a SBV Excelsior v najvyššej holandskej futbalovej súťaži.

Den Haag 6. marca (TASR) - Slovenský futbalista Milan Lalkovič je už späť v tréningovom procese a po zranení zadného stehenného svalu sa už zapojil do prípravy ADO Den Haag, kde pôsobí v jarnej časti v rámci hosťovania. Pôvodne mala opora slovenskej reprezentácie do 21 rokov pauzovať dlhšie, no regeneračný pobyt v Londýne mu v rehabilitácii pomohol.

"Denne som podstupoval elektroliečbu, masáže, robil som špeciálne cviky na posilnenie svalu a mal ma na starosti fyzioterapeut, ktorý mal pre mňa pripravený rehabilitačný program. Teraz sa cítim veľmi dobre, nepociťujem už žiadnu bolesť, takže som mohol robiť aj behy. V šprinte som chytil rýchlosť 37 kilometrov za hodinu," spokojne konštatoval pre svoju oficiálnu stránku Miňo Lalkovič, ktorý si privodil zranenie vo svojej "holandskej" premiére za ADO Den Haag proti Excelsioru 18. februára.

Den Haag bude v zostávajúcej časti Eredivisie potrebovať góly aj od Lalkoviča ako soľ, pretože 10 kôl pred koncom súťaže mu patrí 15. priečka v 18. člennej holandskej najvyššej súťaži. Jeho tím v lige nevyhral už 8 zápasov za sebou a reálne mu hrozí baráž.