Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Zranenie nohy neumožní Medvedevovej štartovať na MS v krasokorčuľovaní

Ruská krasokorčuliarka Jevgenija Medvedevová. Foto: TASR/AP

Medvedevová tak nezvedie na MS očakávaný súboj s krajankou Alinou Zagitovovou, s ktorou prehrala na ZOH 2018 duel o zlato o 1,31 bodu.

Moskva 13. marca (TASR) - Ruská krasokorčuliarka Jevgenija Medvedevová sa zo zdravotných dôvodov nezúčastní na nadchádzajúcich MS v Miláne (21.-25. marca). Dvojnásobná majsterka sveta si obnovila zranenie nohy, pre ktoré nemohla štartovať ani vo finále Grand Prix vlani v decembri.

V Miláne tak nebude v žiadnej kategórii obhajca zlata. Medvedevová nezvedie na MS očakávaný súboj s krajankou Alinou Zagitovovou, s ktorou prehrala na ZOH 2018 duel o zlato o 1,31 bodu. Podľa Ruskej krasokorčuliarskej federácie zranenie limitovalo Medvedevovú už v Pjongčangu, kde údajne bojovala s veľkými bolesťami, i keď ona sama sa na zdravotné problémy nesťažovala. V Kórejskej republike napokon získala dve strieborné medaily. "Teraz jej lekári zakázali akékoľvek skoky a naordinovali jej minimálne štvortýždňovú pauzu, inak by jej hrozil chirurgický zákrok," citovala z vyhlásenia federácie agentúra AP.

V neprítomnosti Medvedevovej bude Zagitovová na MS jasnou favoritkou na zisk zlata.