Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Šport

Kouč Anglicka bude známy do 48 hodín, Redknapp drukuje Hodgsonovi

Skúsený Hodgson, ktorý vedie rozhovory so štvorčlennou komisiou FA, je v súčasnosti koučom anglického klubu West Bromwich Albion.

Londýn 30. apríla (TASR) - V najbližších dvoch dňoch oznámi Anglická futbalová asociácia (FA) meno nového reprezentačného trénera. Podľa ostrovných médií je jediným oficiálnym kandidátom Roy Hodgson, s ktorým už FA odštartovala rokovania na štadióne vo Wembley.

Skúsený Hodgson, ktorý vedie rozhovory so štvorčlennou komisiou FA, je v súčasnosti koučom anglického klubu West Bromwich Albion. Od 64-ročného futbalového odborníka sa očakáva, že v prípade obojstranného záujmu, by mohol viesť národný tím Anglicka na finálovom turnaji EURO 2012.

Dočasným kormidelníkom Albionu je bývalý reprezentant Stuart Pearce, ktorý sa ujal funkcie po nečakanej februárovej rezignácii Fabia Capella. Taliansky tréner, ktorý bol po Švédovi Svenovi-Göranovi Erikssonovi len druhým cudzinom na lavičke Anglicka v histórii, impulzívne reagoval na rozhodnutie FA, ktorá bez konzultácii s ním odobrala kapitánsku pásku Johnovi Terrymu.

Medzi horúcich kandidátov v kolíske futbalu patril dlhší čas aj tréner Tottenhamu Hotspur Harry Redknapp. Londýnski kohúti tomu však neboli príliš naklonení a aj preto FA vstúpila do rokovaní s Hodgsonom. "Žiadny problém. Želám Hodgsonovi všetko najlepšie. Je to skvelý chlapík. Necítim žiadnu závisť. Som šťastný, že môžem každý deň pracovať s takými hráčmi, akých má Tottenham," povedal Redknapp.

Hodgson v minulosti už pôsobil ako tréner reprezentačných výberov Švajčiarska, Fínska a Spojených arabských emirátov. Na klubovej úrovni zanechal stopu okrem Anglicka aj vo Švédsku a Taliansku.