Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Kolo Muani prestúpil do PSG za 95 miliónov eur

Na snímke hráč Randal Kolo Muani z Frankfurtu reaguje v zápase 1. kola nemeckej Bundesligy Eintracht Frankfurt - SV Darmstadt 20. augusta 2023 vo Frankfurte nad Mohanom. Foto: TASR/AP

Do nemeckého klubu prišiel vlani z Nantes, v 50 zápasoch strelil 26 gólov a pridal 17 asistencií.

Paríž 2. septembra (TASR) - Francúzsky futbalista Randal Kolo Muani zamieril v závere letného prestupového okna z Eintrachtu Frankfurt do Paríža Saint-Germain. Pár hodín pred jeho vypršaním to pritom vyzeralo, že plánovaný prestup 24-ročného útočníka do tímu úradujúceho francúzskeho majstra stroskotal.

Podľa informácií agentúry DPA sa kluby nedokázali dohodnúť na podmienkach transferu. Napokon sa situácia zvrtla, Parížania navýšili ponuku a Kolo Muani odchádza do metropoly Francúzska za odstupné 95 miliónov eur. Ide o rekordnú transferovú sumu v histórii klubu z Frankfurtu.

Kolo Muani napriek platnej zmluve s Eintrachtom trval na svojom odchode do PSG, kde pôsobí aj slovenský obranca Milan Škriniar, a bez povolenia vynechal aj tímový tréning. Nefiguroval preto v nominácii na štvrtkový odvetný zápas play off Európskej konferenčnej ligy proti Levski Sofia.

Do nemeckého klubu prišiel vlani z Nantes, v 50 zápasoch strelil 26 gólov a pridal 17 asistencií.