Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Kohút pohrozil návrhom na prerušenie Tipsport Ligy

Prezident SZĽH Martin Kohút, archívna snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Riadiaca organizácia najvyššej súťaže Pro-Hokej rozhodla vo štvrtok, že TL bude aj počas ZOH pokračovať podľa pôvodného plánu.

Bratislava 20. januára (TASR) - Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Martin Kohút pohrozil návrhom na prerušenie Tipsport Ligy. Zareagoval tak na rozhodnutie klubu HC'05 iClinic Banská Bystrica neuvoľniť trénera Vladimíra Országha pre potreby reprezentácie na ZOH. V sobotu o tom informoval portál sport24.pluska.sk.

"Trvám na Vladovi Országhovi. Rokovať budeme s Banskou Bystricou. Ak Juraj Koval (prezident HC'05 iClinic Banská Bystrica, pozn.) neustúpi, mám v talóne riešenie. Ak pán Koval neustúpi, dám na výkonný výbor SZĽH návrh na prerušenie ligy. A ten rozhodne," povedal Kohút pre sport24.pluska.sk. Prezident SZĽH už v piatok využil svoje právo vetovať rozhodnutie exekutívy o zmene prestupového poriadku. Nesúhlasil s rozhodnutím Výkonného výboru SZĽH o presunutí dátumu ukončenia prestupového termínu Tipsport Ligy na 1. marca 2018.

Riadiaca organizácia najvyššej súťaže Pro-Hokej rozhodla vo štvrtok, že TL bude aj počas ZOH pokračovať podľa pôvodného plánu. "Keďže sa rozhodlo, že sedem zápasov ligy sa počas olympiády nebude prekladať, nemohli sme si dovoliť pustiť na olympiádu nášho trénera. Navyše nám padli náhradné riešenia na asistenta, ktoré sme mali v zálohe. Predčasne skončil na tomto poste v našom klube Kanaďan Dave Hunchak a padli nám aj alternatívy s Richardom Zedníkom (dáva si ročnú pauzu od hokeja) a Michalom Handzušom (ide na operáciu)," uviedol Koval pre Plus Jeden Deň.