Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Kližan vyhral turnaj v Rabate, ďakoval kondičnému trénerovi Dulíkovi

Pre Kližana je to tretí titul na ATP Challenger Tour. Vlani triumfoval na turnaji v Janove, v roku 2010 nenašiel premožiteľa na Slovak Open v bratislavskom NTC.

Rabat 17. marca (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan sa stal víťazom dvojhry na antukovom challengeri v marockom Rabate (dotácia 30.000 eur). Zverenec trénera Karola Kučeru si vo finále ako nasadená šestka poradil s jednotkou "pavúka" Talianom Filippom Volandrim za 68 minút hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:3.

Pre Kližana je to tretí titul na ATP Challenger Tour. Vlani triumfoval na turnaji v Janove, v roku 2010 nenašiel premožiteľa na Slovak Open v bratislavskom NTC. Vďaka zisku cennej trofeje v Rabate zinkasuje prémiu 4300 eur, do rebríčka ATP Entry si pripíše 80 bodov.

Kližanovi vyšiel úvod stretnutia s Volandrim, keď hneď v úvodnom geme prelomil podanie súpera, za stavu 4:2 pridal ďalší brejk a prvý set sa stal jasne jeho korisťou. V druhom dejstve získal Kližan od stavu 2:3 šzyri gemy v rade. V deviatej hre premenil pri podaní súpera hneď prvý mečbal.

Kližan po singlovom triumfe v Rabate netajil veľkú spokojnosť. "Bol to veľmi pekný finálový zápas. V prvom sete som mal navrch, hneď som súpera brejkol a myslím si, že som to dobre doklepol. V druhom sete som po rýchlom brejku viedol 2:1, Súper síce kontroval rebrejkom, no koncovku setu som zvládol veľmi dobre a zaslúžene som vyhral. Veľmi som chcel vyhrať tento turnaj a som štastný, že sa mi to podarilo. Chcem sa poďakovať môjmu kondičnému trénerovi Jurajovi Dulíkovi, ktorý tu bol so mnou celý týždeň. V nedeľu spolu letíme na ďalší turnaj do Marakešu," povedal pre TASR Kližan.



dvojhra - finále:

Martin KLIŽAN (6-SR) - Filippo Volandri (1-Tal.) 6:2, 6:3