Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovan ulovil Viedenského

Hráč Slovenska Marek Viedenský v zápase Slovensko - Nórsko na medzinárodnom turnaji Slovakia Cup na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave 3. mája 2014. Foto: TASR/Michal Svítok

Dvadsaťštyriročný center je odchovancom Prievidze, odkiaľ neskôr prešiel do Dukly Trenčín. V roku 2009 ho draftoval tím NHL San Jose Sharks (7. kolo, 189. miesto), no profiligu si doteraz nevyskúšal.

Bratislava 8. júla (TASR) - Slovenský zástupca v Kontinentálnej hokejovej lige Slovan Bratislava oznámil príchod ďalšieho slovenského reprezentanta. Je ním účastník posledných dvoch svetových šampionátov Marek Viedenský, ktorý s klubom podpísal kontrakt do 30. apríla 2016.

Platnosť Viedenského zmluvy ešte podlieha registrácii na Centrálnej hráčskej matrike (CIB) v Moskve. "Keďže pre KHL ma draftoval ešte v roku 2010 Sibir Novosibirsk, definitívne dotiahnutie môjho kontraktu v Slovane sa trošku predĺžilo. Kým sa chlapci potili od včera na ľade, ja som zaberal s klubovým kondičným trénerom Róbertom Bérešom na bicykloch a v posilňovni. Som rád, že je to už všetko v poriadku a dnes prvýkrát absolvujem tréning na ľade doobeda aj poobede. Dúfam, že im to nebudem príliš kaziť," povedal v rozhovore pre oficiálnu stránku "belasých".

"Som rád, že sme sa s klubom dohodli a po rokoch strávených v cudzine budem pôsobiť na Slovensku. Na blízku mi bude aj rodina, ktorá sa určite vyberie aj na zápasy. Na pôsobenie v Slovane sa teda teším, je to pre mňa nová výzva. Budem hrať prvýkrát KHL, pôjde pre mňa o novú skúsenosť. Som zvedavý na ligu ako takú, na náročné cestovanie. Verím, že sa podmienkam prispôsobím a budem podávať kvalitné výkony," pokračoval.

Dvadsaťštyriročný center je odchovancom Prievidze, odkiaľ neskôr prešiel do Dukly Trenčín. V roku 2009 ho draftoval tím NHL San Jose Sharks (7. kolo, 189. miesto), no profiligu si doteraz nevyskúšal. V nižších zámorských súťažiach WHL, ECHL a AHL pôsobil do sezóny 2013/14, keď sa rozhodol vrátiť na starý kontinent. V uplynulom ročníku patril medzi opory fínskeho HPK Hämennlina a v 56 zápasoch nazbieral 32 bodov.

"V Spojených štátoch mi to nešlo tak, ako by som si predstavoval. Odohral som niekoľko sezón na farme San Jose Sharks, snažil som sa prebiť do prvého tímu, čo sa mi nedarilo. Rozhodol som sa o presun do Európy, tento krok neľutujem. Vo Fínsku som sa našiel, cítil som sa tam skvele a prežil som v HPK vynikajúci rok," povedal o zahraničných skúsenostiach.

V Slovane sa stretne s množstvom známych tvári. "Väčšinu chlapcov poznám. Ide najmä o tie staršie ročníky, s ktorými som sa stretol v reprezentáciách. Je tu aj niekoľko šikovných mladíkov, s ktorými sa spoznávam," povedal Viedenský, ktorý je zatiaľ na hoteli, ale postupne by si chcel spolu so snúbenicou nájsť nové bývanie pri štadióne.

Viedenský verí, že Slovan po dvojročnej pauze opäť postúpi do play off KHL. "Určite chceme potešiť bratislavských fanúšikov, o ktorých viem, že sú skvelí, chlapcom na ľade veľmi pomáhajú a pravidelne vypredávajú štadión."