Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Karol Praženica novým trénerom FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble

Na snímke tréner Karol Praženica. Foto: TASR/Branislav Račko

Jarábek požiadal začiatkom novembra o uvoľnenie z funkcie, aby tak dal impulz mužstvu, ktoré ale napokon prezimuje na poslednom mieste tabuľky.

Zlaté Moravce 13. decembra (TASR) - Futbalistov fortunaligového FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble bude do konca sezóny 2018/2019 viesť ako hlavný tréner Karol Praženica. Asistentom mu bude Branislav Mráz, ktorý dočasne viedol mužstvo po odchode Juraja Jarábka. Informoval o tom klub vo štvrtok na facebookovom profile.

Jarábek požiadal začiatkom novembra o uvoľnenie z funkcie, aby dal impulz mužstvu, ktoré však prezimuje na poslednom mieste tabuľky. FC ViOn je po osemnástich kolách na poslednom mieste, keď vyhral tri zápasy. Na predposlednú Senicu stráca štyri body. "Veríme, že trénerské duo urobí všetko pre záchranu vo Fortuna lige. Držíme im palce," uviedol klub na facebooku.

Štyridsaťosemročný Praženica je bývalý šesťnásobný slovenský reprezentant. V minulosti pôsobil ako asistent trénera Tomislava Mariča v Dunajskej Strede (2015 - 2016), v roku 2017 koučoval v najvyššej slovenskej súťaži Podbrezovú.