Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Jukka Jalonen bude trénerom hokejistov SKA Petrohrad

Jukka Jalonen Foto: TASR/AP Photo

Fín má bohaté skúsenosti z trénerskej činnosti v domácej SM-liige, v ktorej s tímom HPK po štyroch bronzových umiesteniach vybojoval v roku 2006 majstrovský titul. Trénoval aj v Taliansku a Anglicku.

Petrohrad 29. novembra (TASR) - Nástupcom českého trénera Miloša Říhu v klube KHL SKA Petrohrad sa stal Fín Jukka Jalonen. Podľa informácie z jeho internetovej stránky Jalonen, ktorý je aj trénerom fínskej reprezentácie, podpísal kontrakt na jeden a pol roka s prípadnou opciou jeho predĺženia o ďalší rok.

Vedenie SKA ho hráčom predstaví v piatok. Päťdesiatročný Fín má bohaté skúsenosti z trénerskej činnosti v domácej SM-liige, v ktorej s tímom HPK po štyroch bronzových umiesteniach vybojoval v roku 2006 majstrovský titul. Trénoval aj v Taliansku a Anglicku.

Na poste reprezentačného kormidelníka doviedol Suomi k bronzovým medailám na ZOH 2010 vo Vancouvri, po tom, čo jeho tím zdolal Slovensko 5:3 po gólovej smršti 4:0 v záverečnej tretine a v roku 2011 v Bratislave sa tešil zo zisku titulu majstra sveta.

Po tom, čo sa s SKA dohodol, pre ruské médiá vyhlásil, že sa chce stať prvým zahraničným trénerom, ktorý v KHL vyhrá Gagarinov pohár.